Kategoriler

Haber Alanya

Mevsimlik fındık işçileri için tedbirler alındı

GİRESUN ZİRAAT ODASI BAŞKANI NURİTTİN KARAN, VOVID-19 SALGINI NEDENİYLE DIŞARDAN GELECEK MEVSİMLİK FINDIK İŞÇİLERİ İÇİN BİR TAKIM TEDBİRLER ALINDIĞINI AÇIKLADI.

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, Covıd-19 salgını nedeniyle şehir dışından gelecek mevsimlik fındık işçileri için bir takım tedbirler alındığını açıkladı.

Doğu ve Güneydoğu illerinden her yıl binlerce mevsimlik tarım işçisinin fındık toplamak için Karadeniz Bölgesi’ne geldiğini hatırlatan Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, “Fındık hasadı Doğu ve Güneydoğu illerinden gelen binlerce mevsimlik tarım işçisiyle birlikte yapılmaktadır. Covıd-19 salgını nedeniyle dışarıdan gelecek mevsimlik fındık işçileri için valilikler nezdinde gerekli tedbirler alınmıştır. Alınan tedbirler kapsamında fındık bölgesindeki illere, tarım işçisi olarak hangi illerden işçi geleceği belirlendi. Giresun’a Batman ve Adıyaman’dan işçi gelecektir. Valilikler, köy muhtarlıklarına yazı yazılarak geçici işçilerin isimleri ve gelecekleri yerler belirleniyor. Buna göre bir sayı belirlenecek ve bu işçilerin gelişi sağlanacak. Ancak şuanda yeni normalleşme süreci içerisindeyiz. Hasat dönemine biraz daha zamanımız vardır. Normalleşme süreci içerisinde süre içerisinde bu durum değişebilir. Şimdilik bir sorun görülmüyor” açıklamasında bulundu.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Belediye
14 Kez Görüntülendi.
Alanya Belediyesi’nden Gazipaşa Tarım Fuarı çıkarması 
Alanya
16 Kez Görüntülendi.
ALTSO Başkanı Eray Erdem esnafı ziyaret etti
Gündem
17 Kez Görüntülendi.
Şehidimiz son yolculuğuna uğurlandı
Çevre
13 Kez Görüntülendi.
Yılın ilk çöp kategorize çalışması yapıldı
Alanya
11 Kez Görüntülendi.
ALTSO'da ara eleman sorununa çözüm arayışı
Güncel
12 Kez Görüntülendi.
Alanya’da özel aşçılar mutfağa girdi 
Genel
14 Kez Görüntülendi.
Başkan Özçelik’ten 1 Mayıs mesajı
Asayiş
15 Kez Görüntülendi.
Alanya’da 54 günde 42 milyon lira para cezası 
Belediye
15 Kez Görüntülendi.
Alanya’da kaçak yapılar bir bir yıkılıyor
Spor
18 Kez Görüntülendi.
Alanyaspor Ankaragücü maçı hazırlıklarına başladı