Kategoriler

Haber Alanya

‘Doğada Mavi Adımlar’a TÜBİTAK desteği

AMASYA ÜNİVERSİTESİ, İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ, TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI 11. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ AMASYA ŞUBESİ, AMASYA ŞEHZADE ÖZEL EĞİTİM UYGULAMA OKULU VE AMASYA OTİZM DERNEĞİ İŞBİRLİĞİ İLE UYGULANACAK PROJEDE PROJENİN OTİZM SPEKTRUM BOZUKLUĞU (OSB) TANISI ALMIŞ 9-17 YAŞ ARALIĞINDAKİ 10 ÖĞRENCİ VE AİLELERİNDEN 10 KİŞİYE YÖNELİK UYGULANACAĞINI BELİRTEN PROF. DR. KILIÇ, "PROJEMİZDE OTİZMLİ ÇOCUKLARIMIZIN DOĞAYI, GÜNLÜK YAŞAMLARINDA SAĞLIK VEREN VE İYİLEŞTİRİCİ BİR ÇEVRE OLARAK GÖRMELERİNİ SAĞLAMAYA ÇALIŞACAĞIZ” DİYE KONUŞTU.

Amasya Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. D. Duygu Kılıç’ın yürütücüsü olduğu Doğada Mavi Adımlar projesi, TÜBİTAK Bilim ve Toplum 4004 kodlu Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları programları çerçevesinde desteklenmeye uygun görüldü.

Amasya Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Tarım ve Orman Bakanlığı 11. Bölge Müdürlüğü Amasya Şubesi, Amasya Şehzade Özel Eğitim Uygulama Okulu ve Amasya Otizm Derneği işbirliği ile uygulanacak projede projenin otizm spektrum bozukluğu (OSB) tanısı almış 9-17 yaş aralığındaki 10 öğrenci ve ailelerinden 10 kişiye yönelik uygulanacağını belirten Prof. Dr. Kılıç, “Otizm tedavisinde bilinen en iyi yöntem eğitimdir. Diğer tüm özel gereksinimli çocuklar gibi otizmli çocuklar da dünya ile iletişim kurmalarına yardımcı olacak kaliteli eğitim öğretim ortamlarına ve programlara ihtiyaç duyarlar. Doğada yapılan eko terapilerin gelişimsel engelli bireyler üzerinde etkileri bilinmektedir. Projemizde otizmli çocuklarımızın doğayı, günlük yaşamlarında sağlık veren ve iyileştirici bir çevre olarak görmelerini sağlamaya çalışacağız” diye konuştu.

Etkinliklerin öğrencilerin ilgi ve merak uyandıracak şekilde hazırlandığına değinen Kılıç, “Doğa ortamında gerçekleştirilecek etkinlikler ile katılımcı grup üzerinde, duyuşsal tepkilerini düzenlemede olumlu gelişme, sosyal etkileşimde artış, akran ilişkilerinde gelişme, fiziksel performansta olumlu yönde iyileşme ile birlikte aile bazında yaşam kalitesinin iyileştirilmesinde olumlu yönde katkı sağlayacağı öngörülmektedir. Ayrıca projenin akademisyenlerin ve toplumun OSB olan çocukların farkına varmalarına katkı sağlayacağı düşülmektedir” şeklinde konuştu.

Kılıç, projeye desteklerinden dolayı Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı’ya teşekkür etti.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Alanya
7 Kez Görüntülendi.
İyi Parti’nin kuruluşundan beri içinde yer alan Alper Arıkan, görevinden istifa etti.
Gündem
15 Kez Görüntülendi.
Başkan Özçelik’in 4 Başkan Yardımcısı belli  oldu
Güncel
6 Kez Görüntülendi.
Özel sporcular altınla döndü
Belediye
9 Kez Görüntülendi.
Başkan Özçelik'ten iki dönüşüm talimatı
Asayiş
27 Kez Görüntülendi.
Alanya’da polis göz açtırmadı: 300 kişi sorgulandı 
Alanya
6 Kez Görüntülendi.
Alanya’da şiddetli dolu yağışı yayla yolunu beyaza bürüdü 
Genel
6 Kez Görüntülendi.
Erdem'den Bakan Şimşek'e Alanya brifingi
Eğitim
6 Kez Görüntülendi.
Alanya’da ziyaretçileri zamanda yolculuğa çıkaran sergi 
Alanya
7 Kez Görüntülendi.
“Alanya’da esnaflık yapmak mucize" 
Antalya
17 Kez Görüntülendi.
Antalya Valisi Hulusi Şahin: Orman benim kampanyasıs geleceğe nefes olacak