Kategoriler

Haber Alanya

Kaymakam Aslan’dan İstanbul’un fethinin 567. Yıldönümü mesajı

VAN’IN İPEKYOLU KAYMAKAMI VE BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ SİNAN ASLAN, İSTANBUL’UN FETHİNİN 567. YILDÖNÜMÜ MÜNASEBETİYLE BİR KUTLAMA MESAJI YAYINLADI.

Van’ın İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, İstanbul’un fethinin 567. yıldönümü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Kaymakam Aslan, yayımladığı mesajda, “Tarihe ismini altın harflerle yazdırmış, dört kıtaya barış, huzur ve adalet götürmüş olan Osmanlı Devleti’nin en parlak dönemine imza atan Fatih Sultan Mehmet Han’ın önderliğinde 29 Mayıs 1453 tarihinde İstanbul’u fetheden şanlı ecdadımız, bu fetihle bir çağı kapatıp yeni bir çağın açılmasına vesile olmuştur. İstanbul’un fethi siyasal, sosyal ve kültürel sonuçlarıyla dünya tarihinin akışını değiştiren tarihimizin en büyük zaferlerinden birisidir. Bu muzaffer görevi 21 yaşındaki Osmanlı padişahı Fatih Sultan Mehmet, bundan tam 567 yıl önce 29 Mayıs 1453’te tüm zorluklara rağmen zaferle taçlandırmıştır. İstanbul, Fatih Sultan Mehmet tarafından gerçekleştirilen fethinin ardından adalet, hoşgörü, barış ve de köklü bir medeniyetin merkezi haline gelmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle Âlemlerin Sultanı Hazreti Muhammed Mustafa (S.A.V)’in övgüsüne mazhar olarak bizlere dünya kenti İstanbul’u miras bırakan Fatih Sultan Mehmet Han’ı, kumandasındaki kahraman ecdadımızı rahmet ve minnetle anıyor, İstanbul’un fethinin 567. yıldönümünü kutluyorum” dedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Asayiş
18 Kez Görüntülendi.
Alanya'da suç oranlarında büyük düşüş yaşandı
Genel
25 Kez Görüntülendi.
ALTAV yenileniyor
Alanya
55 Kez Görüntülendi.
Alanya’dan Hüseyin Doğan ve ailesi facia atlattı 
Spor
11 Kez Görüntülendi.
Fatih Tekke: “Alanyaspor hak ettiği bir konumda
Alanya
22 Kez Görüntülendi.
İlyas Şirin’e Ankara’da önemli görev
Spor
10 Kez Görüntülendi.
Alanyaspor evinde berabere kaldı
Gündem
12 Kez Görüntülendi.
CHP seçim zaferini değerlendirdi
Belediye
8 Kez Görüntülendi.
Ücretsiz su ve lif kabağı dağıtımı yapıldı
Alanya
9 Kez Görüntülendi.
ALKÜ'lü öğrenciler iş dünyasıyla buluştu
Güncel
14 Kez Görüntülendi.
Alanya'dan K.Maraş'a Alanya İlkokulu