Kategoriler

Haber Alanya

Hayaller 2017'e kaldı

Turizm sektörünün içinde bulunduğu kriz, darbe girişimiyle birlikte derinleşirken gözler artık 2017'ye çevrildi. Sektör temsilcileri, 2017 için çalışılırsa kurtarılabileceğini düşünüyor.

Turizm sektörünün içinde bulunduğu kriz, darbe girişimiyle birlikte derinleşirken gözler artık 2017'ye çevrildi. Sektör temsilcileri, 2017 için çalışılırsa kurtarılabileceğini düşünüyor.
Sektör temsilcileri "Turizmde yaşanan kriz ile darbe girişimi ilişkilendirilmemeli, bu süreci atlatarak 2017 turizm sektöründen umutluyuz" diyor. Turist Rehberleri Birliği (TUREB) Başkanı Zeki Apalı, "Darbe girişimi başarısızlıkla sonuçlandığı için şükrediyoruz. Böyle bir huzursuzluk Rusya ve İsrail ilişkilerini etkilemeyecek" dedi. Kalkışmanın yabancı medyada yansıması neticesinde ufakta olsa tedirginlik yaratacağını belirten Apalı, Yeni Şafak gazetesine yaptığı değerlendirmede "Tahmin ediyorum 2016 yılında artık olumlu bir beklentimiz vardı. Bu ilişkilerin düzelmesiyle alakalı o olmayacak gibi. 2017 ile ilgili çalışırsak 2017 'yi etkilemez" diye konuştu. Şuanda Türkiye'de tatil yapan Rus turistlerden kendilerine geri dönüş yapmak istiyoruz gibi bir talebin olmadığının altını çizen Apalı, Rus turistlerinin tatil yapmaya devam ettiklerini dile getirdi.

BİR AN ÖNCE KIRMIZI ALARM KALDIRILMALI
Turizm sektörünün yakın vadede etkilemesinin muhtemel olacağını kaydeden Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD) Başkanı Murat Ersoy da, "Önemli olan bir an önce kırmızı alarmın kaldırılması. Bir an önce bu olağanüstü durumun normale döndüğünün duyurulması gerekiyor ki diğer ülkelerde tekrar turist satış serbestliğini açsınlar" diye konuştu.

SEKTÖRE YANSIMALARI ŞU AN İÇİN BELİRSİZ
Yaşanan girişimin turizm sektöründeki sıkıntıyla ilişkilendirilmemesi gerektiğini belirten Turizm Restaurant Yatırımcıları ve İşletmeleri Derneği (TURYİD) Başkanı Kaya Demirer ise, "2017 sezonunu kurtarabiliriz. Bu konuda şu an olumlu ya da olumsuz olarak yorum yapmak için daha çok erken" değerlendirmesini yaptı.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Antalya
13 Kez Görüntülendi.
Antalya Valisi Hulusi Şahin: Orman benim kampanyasıs geleceğe nefes olacak  
Alanya
11 Kez Görüntülendi.
‘Fıstıklı limonata’ Alanya’nın tescilli lezzeti oldu
Belediye
19 Kez Görüntülendi.
Başkan Özçelik’ten İskele’de temizlik operasyonu 
Güncel
17 Kez Görüntülendi.
Yücel ALTAV Başkanlığını Özçelik’e devrediyor
Genel
18 Kez Görüntülendi.
Alanyaspor’dan Ankara’da Başsavcı Karaköse’ye ziyaret 
Alanya
35 Kez Görüntülendi.
Alanyalı turizmci Nuri Arslan kalbine yenik
Spor
10 Kez Görüntülendi.
Corendon Alanyaspor : 1-1
Asayiş
19 Kez Görüntülendi.
Alanya Jandarma trafik denetimlerine devam ediyor
Antalya
15 Kez Görüntülendi.
Alanya’da sinekle mücadele yoğun bir şekilde sürdürülüyor. 
Alanya
27 Kez Görüntülendi.
Özçelik: “İskele’de disiplini biz sağlayacağız"