Kategoriler

Haber Alanya

Zabıta Ramazan'da denetimleri arttırdı

Alanya Belediyesi, Ramazan ayının başlaması ile birlikte merkez ve mahallelerdeki gıda işletmelerine yönelik denetimleri arttırdı.

Alanya Belediyesi, Ramazan ayının başlaması ile birlikte merkez ve mahallelerdeki gıda işletmelerine yönelik denetimleri arttırdı.  

Alanya Belediyesi, Başkan Yardımcısı Mehmet Kula başkanlığında Zabıta Müdürü Hasan Akın, Zabıta Komiserleri, memurlar, çevre ve gıda mühendislerinden oluşan bir ekip, Alanya merkez ve yeni mahallerdeki tüm gıda işletmelerini denetlemeye başladı. İlk olarak yemek fabrikaları, simit ve ekmek fırınlardan başlayan denetimler,  kasaplar, lokantalar, marketler gibi tüm işletmelerde Ramazan boyunca devam edecek.

‘HALKIMIZIN SAĞLIĞI İÇİN DENETİMLER DEVAM EDECEK’
Alanya Belediyesi olarak gıda işletmelerine yönelik sürekli denetimlerin yapıldığını vurgulayan Kula, “Hijyende kesinlikle taviz vermiyoruz. Vatandaşımızın daha hijyen ve sağlıklı bir şekilde tüketim yapabilmesi için gıda mühendislerimiz ve zabıta ekiplerimiz yılın her ayı bu denetimlere devam edecek. Ramazan ayında yaptığımız denetim daha çok fırın, pastane ve restoranlar. İşletmelere gerekli uyarılar ekiplerimiz tarafından düzenli olarak yapılıyor” dedi.
Zabıta ekipleri ve gıda mühendisleri tarafından sürdürülen denetimlerde, işletmeler kontrol edildi. Denetimlerde başta hijyen olmak üzere gıdaların soğuk hava depolarında saklanması, pişirme koşulları, kullanılan yağlar, malzemelerin kalitesi ve son kullanma tarihleri, haşere ilaçlaması ve dezenfekte, atık yağların saklanması ve yakıt tanklarının çevre güvenlikleri kontrol edildi.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Eğitim
7 Kez Görüntülendi.
Karma Resim Sergisi ile Alanya sanata doydu
Alanya
3 Kez Görüntülendi.
Alanya’da dev denetim / 5 AYDA 1650 işletme
Spor
8 Kez Görüntülendi.
Alanyasporlu futbolcuya milli takım daveti
Alanya
6 Kez Görüntülendi.
THK'dan Alanya’da bir ilk
Antalya
4 Kez Görüntülendi.
Antalya Büyükşehir'den Alanya, Gündoğmuş ve Akseki yollarına yaz bakımı
Spor
7 Kez Görüntülendi.
Alanyaspor'a 'Zirvedeki Akdeniz Futbol Takımı' ödülü
Güncel
6 Kez Görüntülendi.
ALTSO'da stres ve öfke semineri
Belediye
7 Kez Görüntülendi.
Alanya Belediyesi'nde sıkıyönetim: İhtiyaç fazlası araçlar iade ediliyor
Spor
5 Kez Görüntülendi.
Alanyaspor 76 yaşında
Asayiş
4 Kez Görüntülendi.
Kurallara uymayanlara Alanya’da rekor ceza uygulandı