Kategoriler

Haber Alanya

Soğan ve patates üreticisi hasadı durdurdu

ADANA’DA SOĞAN VE PATATES FİYATLARININ 1 LİRANIN ALTINA DÜŞMESİNİN ARDINDAN ÜRETİCİLER HASAT YAPMAYI BIRAKTIKLARINI AÇIKLADI.

Adana’da soğan ve patates fiyatlarının 1 liranın altına düşmesinin ardından üreticiler hasat yapmayı bıraktıklarını açıkladı. Üreticiler, soğan fiyatının 1 lira, patatesin ise 1 lira 50 kuruş olmadan hasada başlamayacaklarını söyledi.

Kentte soğan 2 hafta önce, patates hasadı da geçen hafta başladı. Korona virüs nedeniyle büyük bir kısmı iç piyasada kalan 2 üründen soğanın fiyatı tarlada 50 kuruşa patates ise 1 liraya düştü.

Bunun üzerine kentteki yaklaşık 35 üretici de hasadı durdurmaya karar verip Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne gitti. Burada İl Müdürü Adil Alan ile görüşen üreticiler sorunlarına çözüm aradı. Alan ise üreticilerin sorununu çözmek için çalıştıklarını söyledi.

Daha sonra gazetecilere grup adına konuşan Recep Tunç hasadı durdurduklarını söyledi. Tunç, “Patates ve soğanlarımız tarlada çuvalda duruyor. Eğer bugün ve yarın satamazsak bu malları çöpe gidecek. Adana’dan ülkenin hiçbir yerine mal çıkmıyor. 1 lira 50 kuruşun altına biz mal sökmeyeceğiz. Bu zor günlerde Türkiye’nin genelinde korona virüsten dolayı herkesin sıkıntısı var. Soğan 50 kuruş, patates ise 1 lira” diye konuştu.

Soğanın fiyatının 1 lira, patatesin ise 1 lira 50 kuruş olmasının kendilerini memnun edeceğini kaydeden Tunç, “Biz bu fiyatların daha fazlasını istemiyoruz. Vatandaşımız da ucuza yesin. Hükümetten sesimizi duymasını istiyoruz. Eğer ithal patates geliyorsa da onun önünü durdurmasını talep ediyoruz” dedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Spor
10 Kez Görüntülendi.
Alanyaspor bugün Samsun deplasmanında
Asayiş
10 Kez Görüntülendi.
Alanya’da genel asayiş uygulaması
Alanya
8 Kez Görüntülendi.
Kaymakam Ürkmezer 2 kurumun personelini ödüllendirdi
Güncel
9 Kez Görüntülendi.
Kaymakam Ürkmezer’den muhtarlara talimat 
Gündem
9 Kez Görüntülendi.
Alanya Piyano Yarışması ve Festivali başlıyor 
Genel
14 Kez Görüntülendi.
Alanya Atatürk Evi 19 Mayıs’ta açılıyor 
Alanya
10 Kez Görüntülendi.
Kaymakam Ürkmezer ALKÜ’de öğrencilerle buluştu 
Alanya
16 Kez Görüntülendi.
Başkan Özçelik’ten isim ve fotoğraf talimatı
Belediye
10 Kez Görüntülendi.
Alanya Belediyesi şehri çiçek bahçesine çevirdi 
Antalya
24 Kez Görüntülendi.
Antalya İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik: "19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlu Olsun"