Özgenç'ten balıkçılar ve küçük tekne sahibi amatör balıkçıları rahatlatan öneri

Özgenç'ten balıkçılar ve küçük tekne sahibi amatör balıkçıları rahatlatan öneri

07 Nisan 2023 Cuma 11:47
Özgenç'ten balıkçılar ve küçük tekne sahibi amatör balıkçıları rahatlatan öneri

2004-2014 tarihleri arasında Gazipaşa Belediye Başkanlığı görevini yürütmüş olan Harita ve Kadastro Mühendisi Cemburak Özgenç, 1-2 ay içerisinde açılacak olan Gazipaşa Yat Limanı sonrası ne yapacağız, nereye gideceğiz diye kara kara düşünen yüzlerce Balıkçıyı rahatlatacak bir projeyi ortaya koydu


Cemburak Özgenç; yat limanımızın açılması ile birlikte amatör balıkçı ve tekne sahiplerimiz Limanı terk etmek zorunda kalacaklar. Yeni bir balıkçı barınağı için en ufak bir çalışma yok. Ancak şimdi ortaya koyacağım proje ile birlikte buna gerek de kalmayacak. Hatta bu saye de  Gazipaşa’mız yeni ve harika bir CAZİBE  MERKEZİNE  kavuşmuş olacak.
Bildiğiniz gibi Yat Limanının arkasında yer alan kısım da ,Hacı-Musa çayı ve Ulu Hendek birleşmektedir. Ulu Hendek , Deniz yolunun altından geçip, Karadağ’a doğru kıvrılmak ta ( bu güzergahı 2012 yılında bizzat meclise önerge vererek 30 metreye Çıkartmıştım), tarihi su kemerlerini keserek piknik alanının arkasından yat limanının arkasına dökülmektedir.
Şimdi yapılması gereken, Ulu Hendeğin, Hacı Musa Çayı ile birleştiği ve üzerinden Deniz Yolunun geçtiği menfezin sökülerek genişletilmesi ve yükseltilmesi sonucu (gözlemecilerin bulunduğu nokta) , küçük tekneler bu köprünün altından geçerek, Dere boyunca Sanayi kooperatifi sitesi ve Tarihi Su Kemerlerine doğru teknelerini park edebileceklerdir. 

Dere kenarının yer yer 30 metre genişliğinde olduğu da düşünülürse burada yapılacak Ahşap Rıhtımlar, köprüler, yürüyüş yolları  (Tarihi Su Kemerleri ile de birleştirilerek) ile birlikte Yat Limanı ile de birleştirilince Tüm Gazipaşa’mız ve gelen misafirlerimiz için harika bir GEZİNTİ ALANI oluşacaktır.
Bu  aynı zamanda;  şehrin ve yaşayanların, denizle –Yat Limanı ile ve  Selinus antik kenti ile bütünleşmesini sağlayacak bir düzenleme olacaktır. Ayrıca bu alandan karşı da bulunan eski Yıldız Gazinosu yani Selinus Kalesine yapılacak ahşap-asma köprü ile nefis bir görsellik ortaya çıkacaktır. Bu proje için Kültür ve Turizm Bakanlığından da çok rahatlıkla destek alınabilecektir.
Saygılarımla…


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81