Şahin'den örnek kira açıklaması! 'Kiracılarıma yüzde 50 indirim yapacağım'

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin, yerel yönetimler, siyasi parti ilçe başkanları ve oda başkanlarını iş insanlarıyla bir araya getirdi. ALTSO Başkanı Mehmet Şahin iş insanlarının özellikle kira konusundaki taleplerine cevap vererek, “Ben kendime ve ortağı olduğum şirketlere ait dükkanlardaki kiracı dostlarıma yüzde 50 indirim yapacağım. Bunun bir başlangıç olmasını temenni ediyorum. Umarım tüm mülk sahipleri de aynı uygulamayı hayata geçirir” dedi.

Şahin'den örnek kira açıklaması! 'Kiracılarıma yüzde 50 indirim yapacağım'

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin, yerel yönetimler, siyasi parti ilçe başkanları ve oda başkanlarını iş insanlarıyla bir araya getirdi. ALTSO Başkanı Mehmet Şahin iş insanlarının özellikle kira konusundaki taleplerine cevap vererek, “Ben kendime ve ortağı olduğum şirketlere ait dükkanlardaki kiracı dostlarıma yüzde 50 indirim yapacağım. Bunun bir başlangıç olmasını temenni ediyorum. Umarım tüm mülk sahipleri de aynı uygulamayı hayata geçirir” dedi.

08 Haziran 2020 Pazartesi 16:45
Şahin'den örnek kira açıklaması! 'Kiracılarıma yüzde 50 indirim yapacağım'

Mert CANTÜRK

Yaşanan Pandemi sürecinde büyük yara alan turizm sektörü sorunları ALTSO'da düzenlenen çalıştay ile masaya yatırıldı. Çalıştaya, ALTSO Başkanı Mehmet Şahin ev sahipliği yaparken, Alanya'da ki siyasi parti temsilcileri ve turizm dernekleri de katıldı. Toplantıda konuşma yapan Başkan Şahin, “Toplantımızın Alanya’mıza ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Öncelikle sizleri pandemi döneminde yaptığımız çalışmalar hakkında bilgilendirmek istiyorum. Daha sonra da sizden gelecek soru, cevap, eleştiri, önerileri açık yüreklilikle cevaplamak için bugün burada toplandık. Kısacası burada hem siyasi parti temsilcileri hem de sivil toplum örgütü temsilcileriyle birlikte sorunlarınızı ve önerilerini dinleyeceğiz. İnşallah hep birlikte çözümü bulacağız” dedi.

‘BAKANIMIZIN GİRİŞİMLERİYLE SIKINTILI SÜREÇ ATLATILDI’

Konuşmasına devam eden Başkan Şahin şunları söyledi: “Gerçekten çok sıkıntılı bir süreçten geçtik. Sadece biz değil, globalde bu sorun yaşandı. Bir virüs geldi turizm döneminde bizi buldu. Onun yanında 2016 uçak düşürme krizi onun akabinde Rusya’daki ekonomik kriz hepsi bir araya geldi. Bizim en çok korkumuz, acaba Rusya ile ilişkiler gerilir tekrar sıkıntı yaşar mıyız derken Sayın Cumhurbaşkanımız ve Alanya’nın gururu sayın Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’nun girişimleriyle o süreç sıkıntı yaşanmadan atlatıldı. İnşallah yakında vize serbestliği de çıkacak. Ama akabinde hiç beklemediğimiz bir salgın kriziyle karşılaştık. İnanın ben de hayatımın en büyük yatırımını 2019 yılında yaptım. Böyle bir şey beklemiyorduk. Her şey çok güzeldi, turizmde altın yıl yaşayacaktık. Alanya’mızda biz ne yapmamız gerektiğini çok iyi biliyorduk. Ana lokomotifimiz turizm. Onu da güçlendirmek için zaten çeşitli çalışmalar yaptık. Bu Allah’tan gelen bir şey, Elden hiçbir şey gelmiyor.

‘YAPAMAYACAĞIMIZ İŞİN SÖZÜNÜ VERMEDİK’

Virüsün ülkemizde ilk ortaya çıktığı dönemde oda başkanlarımız ve sivil toplum örgütü temsilcilerimizle 30 Mart tarihinde acil durum ilan ettik. Hiç eksiksiz toplanarak reçeteyi yazdık. Buradan çıka sonucu başta Ankara olmak üzere ilgili mercilere ilettik.  Biliyorsunuz SGK ve Vergi Dairesi borcu olanlar kredi kullanamıyordu. Bankalar bu kurumlardan ‘Borcu Yoktur’ yazısı istiyordu. Girişimlerimizle bunu kaldırttık. Biz talep ettik, doğru noktada talep ettik, doğru cevabı da aldık. Bu yılın başına kadar bankalar Vergi Dairesi ve SGK Borcu ile ilgili yazı istemeyecek.  Türkiye Odalar Borsalar Birliği ile ilgili konferans görüşmeleri yaptık. İlgili bakanlarımız görüşmelerimize katıldı. Biz samimiyiz. Yapamayacağımız hiçbir işe biz bunu yaparız, başarırız demeyiz. Bugüne kadar söylediklerimizle ilgili çok şükür Rabbimiz bizi hiç mahcup etmedi. Yapamayacağımız işler için burada söz vermek istemeyiz. Önemli olan sonuç almaktır. ,

ŞAHİN: İDEOLOJİ YAPAN BANKA MÜDÜRLERİ VAR

Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na devletimiz haklı olarak bir kredi çıkarmıştı. 25 Bin TL tutarında çıkarılan bir kredi vardı sanatkarları desteklemek için. Bizim de üyelerimiz var.  Biz sadece turizmcileri temsil etmiyoruz. Bünyemizde 24 tane meslek grubu var. 7 yıllık ALTSO Başkanlığım bir tarafa, ondan 2 yıl önce de çalışmalarımızla hep içinizdeydik. Dolayısıyla ben bütün sektörleri çok iyi biliyorum. Bunu uygun bir lisan Ankara’ya anlattık. Tamam şirketlere verilmeyebilir ama en azından şahıs kayıtlarına verelim dedik ve ‘Can Suyu Kredisi’ çıkarttık. İdeoloji yapan banka müdürleri oldu. Kişisel meselelerini bu konuya karıştırdılar. Ben hepsini biliyorum. Hepsini de yazıya döktüm. Bizzat elden de önümüzdeki haftalarda vereceğim. Olanı vereceksin kardeşim. İnsiyatif kullanacaksın. İyi gü dostu olmayacaksın. Maalesef bankalar bize geçmişte olduğu gibi kamu bankalarının bir kısmını bir tarafa bırakıyorum, iyi gün dostu oldu. Biz de inanın bana bunlarla en üst seviyede mücadele ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz. Bundan hiçbir endişeniz olmasın. Gücümüz nereye kadar yeterse oraya kadar gideriz.

‘SAĞLIKLI TURİZM, GÜVENLİ KENT’

Pazar günü Alanya’da yaşayan yerleşik yabancılarla toplantı yapacağız. Buradaki amacımız dünyaya mesaj vermek. Alanya’da sağlıklı turizm ve güvenli kent sloganıyla yola çıkıp dünyaya Alanya’da bir sorun olmadığını Sayın Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu aracılığıyla söyleyeceğiz. 

ŞAHİN’DEN ÖRNEK KİRA AÇIKLAMASI
Toplantıda ALTSO Başkanı Mehmet Şahin kendisine ve ortağı olduğu şirketlere ait dükkanlarda bulunan kiracılara yüzde 50 indirim yapacağını açıkladı. Şahin, Alanya’daki mülk sahiplerine de çağrıda bulunarak; “ Kiracılar kaybederse mülk sahipleri de gelirlerini kaybeder. Bu zorlu süreçte kiracıların ayakta kalması mülk sahiplerinin de çıkarınadır. Bu nedenle ben kendilerinden salgın öncesi düzenli kiralarını ödeyen kiracılarına anlayış göstermelerini tavsiye ediyorum. Bu konuda da ben şahsen öncü olmaya hazırım” dedi.
Toplantıyı değerlendiren Başkan Şahin, “Esnafımızın öncelikli talepleri olan sicil affı, çek ve senet ödemelerinin ertelenmesi ve mülk sahiplerine ödenmesi gereken kira konusundaki taleplerini alarak bir çalışma yapmaya karar verdik. Ben şahsen ve ayrıca ortağı olduğum şirketlerime ait dükkanlarda kiracı bulunan arkadaşlarıma bu aşamada yüzde 50 kira indirimi yaptığımı belirtirken, mülk sahiplerinin de bu konuda aynı yaklaşımı göstermelerini tavsiye ettim. Bu sorunu el birliği ile aşacağıma inancımızı ifade ederken, kiracıların kaybetmesi halinde mülk sahiplerinin de gelirini kaybedeceğini ifade ettim. Bu nedenle zorlu süreçte mülk sahibi ve kiracıların karşılıklı iyi niyet içerisinde hareket etmesinin önemine dikkat çektik. 10 aydır işsiz olan zor durumdaki turizm çalışanlarını da gündeme getirdiğimiz toplantıda; Özetle iş insanlarımızın haklı taleplerini ilgili kurumlara ileterek karşılık bulması için kurumlar olarak ortak hareket etmeye karar verdik ” diye konuştu. Başkan Şahin’in konuşmasının ardından toplantı soru cevap şeklinde basına kapalı olarak devam etti.

Son Güncelleme: 08.06.2020 17:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81