'MÜSİAD Türkiye’nin itici gücü oldu'

Alanya’da konuşan Genç MÜSİAD Genel Başkanı Yunus Furkan Akbal, “30 yıllık dönemde MÜSİAD yapmış olduğu çalışmalarla, ekonomik raporlarla, sağlamış olduğu istihdamla ülkenin en önemli itici gücü oldu” dedi.

'MÜSİAD Türkiye’nin itici gücü oldu'

Alanya’da konuşan Genç MÜSİAD Genel Başkanı Yunus Furkan Akbal, “30 yıllık dönemde MÜSİAD yapmış olduğu çalışmalarla, ekonomik raporlarla, sağlamış olduğu istihdamla ülkenin en önemli itici gücü oldu” dedi.

08 Şubat 2020 Cumartesi 15:14
'MÜSİAD Türkiye’nin itici gücü oldu'

Genç MÜSİAD Genel Başkanı Yunus Furkan Akbal, Alanya şubesinin lansman toplantısına katıldı. Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Konferans Salonu’ndaki lansman toplantısına oda başkanı Mehmet Şahin, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu, Alanya İlçe Emniyet Müdürü Alper Avcı, MÜSİAD Alanya Şubesi Başkanı Mustafa Durusoy, oda başkanları ile MÜSİAD üyeleri katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Slayt gösterisinin ardından programın açılış konuşmasını yapan Genç MÜSİAD Alanya Şubesi Başkanı Alihan Elçi, MÜSİAD’ın 1990 yılında 12 idealist iş adamı tarafından kurulduğunu söyledi. Elçi, “MÜSİAD ortak hayaller ve hedefler doğrultusunda durmadan çalışan ve daime ilerleyen öncü bir yapıdır. Hak, hukuk, adalet ve eşitliğin, barış ve güvenliğin, milli ve manevi değerlerimizi yaşatmaya devam eden kuruluştur. Genç MÜSİAD Alanya Şubesi olarak çıktığımız bu yolda öncelikli hedefimiz genç, iş adamlarını yetiştirmek ve hazır olan gençlerimizin önünü açmak. Genç MÜSİAD olarak yurt içinde 54, yurt dışında da 24 şubemiz bulunuyor. Amacımız üyelerimizi yurt içi ve yurt dışı eğitim, konferans, sosyal proje ve üniversitelerde panel ve programlarla gençlerimizi sürekli olarak gelişen kürsel iş dünyasında hazırlayıp kazandırmak” dedi.


“ALANYA’NIN İKİ MARKASI VAR”
Mustafa Durusoy da, “Alanyamız Alaaddin Keykubat’ın bizlere bir mirası. Selçuklu’ya kışlık başkentlik yapmış önemli bir liman şehri. Bunun dışında Alanyamızın önemli ve bugününü de anlatan, bugün bizi temsil eden önemli markaları var. Bunlardan birisi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu. MÜSİAD’ı kurarken kendisinin görüş ve önerilerini almıştık. Süreç içerisinde de kendileri bizlere sürekli yardımcı oluyor. Kendilerine Alanyamız adına teşekkür ediyorum. Bunu dışında Alanyasporumuz var. Alanyamızı gururla Türkiye de temsil ediyor” diye konuştu.
“BİR MİLLETİN ASIL GÜCÜ GENÇLİĞİ”

Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini vurgulayan Durusoy, “Bu süreçte devlet ve millet olarak üretimimize yaptığımız yatırımla güçlenerek çıkıyoruz. Biz güçlenerek çıktıkça bizimle uğraşan dünyadaki dengeler de her geçen gün tepkilerini artırıyor. İş adamları olarak iktisadın gücünün farkındayız. İktisaden Türkiye, Müslümanlar, Türk iş adamları muhakkak tüm dünyada güçlü olmak zorunda. Necmettin Erbakan’ın da dediği gibi bir milletin asıl gücü topu, tüfeği ya da tankı değil. Bir milletin asıl gücü imanlı, ihlaslı, vatan ve millet sevdalı gençliği. Bunun da en önemli örneklerinden birisini 15 Temmuz gecesinde yaşadık. Bu millet topa, tanka karşı vücuduyla siper oldu. Üstadın dediği gibi kim var denildiği zaman sağına ve soluna bakmadan ‘Ben varım’ diyen bir gençlik hedefimiz. İnşallah Genç MÜSİAD Alanya da bu manada gayretli olacak. Bu süreçte kendilerinin yanında olacağız. Bizlerin birikimi onların da enerjisiyle Alanya için çok güzel projeler yapacağımıza inanıyorum. Genç MÜSİAD’a üye olmuş arkadaşlarıma şunu tavsiye ediyorum. Biz Ekim 2018’de arkadaşlarımızla MÜSİAD’ın Alanya Şubesi’ni kurmuştuk. Şube için 50 üye istemişlerdi. 50 üyeyi yakaladıktan sonra biraz beklemeye geçtik. Süreç içerisinde ciddi dostluklar oluştu.  Birlikte neler yapılabileceğini ve güç birliği yaparak ticaretler yapılabileceğini gördük” ifadelerini kullandı.
“HEDEFLERE EMİN ADIMLARLA GİDİYORUZ”
Genç MÜSİAD Genel Başkanı Yunus Furkan Akbal da, “Aradan geçen 30 yıllık dönemde MÜSİAD yapmış olduğu çalışmalarla, ekonomik raporlarla, sağlamış olduğu istihdamla ülkenin en önemli itici gücü oldu. Bugün o atılan tohumlar karşınızda ulu bir çınar olarak yer almakta. Öyle bir çınar ki bir dalı Çin’e uzanırken bir dalı ABD’ye, bir dalı Güney Afrika’ya, bir dalı ise Rusya’ya uzanıyor. Aslında baktığınız zaman dünyayı sarıp sarmalayan bir çınardan bahsediyoruz. Bugün gölgesi altında binlerce iş insanı barındırıyor. İş insanlarıyla beraber milyonlarca insana istihdam sağlıyor. Kurulduğu günden bu yana devletimizin ve milletimizin her zaman yanında olmuş bir kurumdan bahsediyoruz. En zorlu, sıkıntılı dönemlerde elini, gövdesini taşın altına koyan bir yapıdan bahsediyoruz. Ülkenin bugünkü gibi sıkıntılı zamanlarında hiçbir zaman geri durmayan, her zaman en önde ülke bayrağını sallayan bir kurumdan bahsediyoruz. Genç MÜSİAD olarak büyüklerimizin izinden göstermiş olduğu hedeflere emin adımlarla gidiyoruz. Genç MÜSİAD’ın kuruluş gayesi bakıldığı zaman MÜSİAD’ın bu manevi ve milli değerlerini, kazanımlarını gelecekte de emin ellere teslim etmek istemesidir. O yüzden Genç MÜSİAD kuruldu. Kurulduktan sonra da öyle bir ivme kazandı ki sadece MÜSİAD’ın ailelerinden değil, toplumun her kesiminden ciddi bir teveccüh gördü. Bu vesileyle de Türkiye’de 50’yi aşkın şubede, yurt dışında da 20’yi aşkın şubede yer aldı. Ülkemizde bayrağımızın sallandığı her noktada bulunma gayretimiz var. Ne yazık ki babalarımız döneminde 24-25 yaşına geldiklerinde ulaşmış oldukları olgunluk, sorumluluk sahibi olma seviyesine bu dönem gençlerimiz kolay şekilde ulaşamıyor. 31-32 yaşlarında ulaşıyorlar. Sermayeye ve başarıya baktığımız zaman bu başarı ve sermaye yaşının da git gide alta doğru gelmeye başladığını görüyoruz. Önceden zengin ve başarışı bir iş insanı dendiği zaman hep 70-80 yaşlarında Meksikalı bir iş insanı görüyorduk ama şu an milyarderler, en başarılı iş insanları listesine gençlerin de girdiğini ve yer aldığını görüyoruz” dedi.

“GİRİŞİMCİSİ ÇOK OLAN ÜLKELER REVAÇTA”
ALTSO Başkanı Mehmet Şahin de, “MÜSİAD 2018’de Durusoy önderliğinde kurulmuştu. Çok güzel çalışmalar yaptı. Durusoy 2 dönemdir meclis üyemiz. Bilhassa tarımda ve genel projelerimizde hep desteğini gördük. Çok çalışkan bir arkadaşımız. İnşallah Alihan kardeşimiz de aynı bayrağı taşıyacak. Bundan hiç şüphemiz yok. Gençlik, genç girişimciler çok önemli. Biz bunu her platformda dile getiriyoruz. Artık doğal gazı, petrolü çok olan ülkeler değil, genç girişimcisi, kadın girişimcisi çok olan ülkeler daha çok revaçta. Daha çok önem kazanıyor. Ülkemizin de en çok bu dönemde ileri gitmesinin nedenlerinden bir tanesi de bu. Gençlerimize 18 yaşında seçilme hakkını verdiği için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetimize teşekkür ediyorum. 18 yaşında reşit olacaksın ama seçilemeyeceksin. Bakıyorum şu an 18 yaşındaki gençlerimiz gayet ileri. Genç girişimcilerimiz, kadın girişimcilerimiz önemli. 2013 yılında ticaret ve sanayi odasında hizmet bayrağını devraldığımız süreçte bunları hep önemsedik. Önemsemeye ve desteklemeye de devam edeceğiz.” Genç MÜSİAD Alanya Şubesi’nin üyelerinin sahneye davet edilerek tanıtılmasının ardından program karşılıklı hediyeler verilmesi ve edilen dua ile sona erdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81