İşte Alanya’da EDS’nin devreye gireceği tarih!

110 milyon lira harcanan ve 7 bin kameranın montajı yapılan Elektronik Denetleme Sistemi, 28 Mart’ta çalışmaya başlayacak

İşte Alanya’da EDS’nin devreye gireceği tarih!

110 milyon lira harcanan ve 7 bin kameranın montajı yapılan Elektronik Denetleme Sistemi, 28 Mart’ta çalışmaya başlayacak

05 Mart 2020 Perşembe 10:06
İşte Alanya’da EDS’nin devreye gireceği tarih!

Şehir efsanesine dönen trafikteki Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) için net tarih belli oldu. Antalya ve tüm ilçelerinde 28 Mart tarihi itibari ile EDS'nin devreye gireceği bildirildi. Sistem, montajı tamamlanan 7 bin kamera ile çalışacak. Büyükşehir Belediyesi tarafından Lara'daki eski Trafik Tescil Şube Müdürlüğü Binası yanında yaptırılan EDS binası ise Antalya Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edildi.

110 MİLYON LİRA HARCANDI
İl genelinde uygulanacak olan ve 110 milyon lira proje maliyetli EDS'nin ve binadaki sistemin kurulumu 1.5 yıl sürdü. . Kameraların Avrupa'daki en iyi sistem olduğu belirtilirken son 2 aydır ekiplerin 24 saat aralıksız şehir merkezinde test çalışması yaptığı vurgulandı.

HIZ KORİDORLARI TAMAM
UKOME yetkilileri, sistemin Antalya merkezi ile birlikte Gazipaşa'dan Kaş'a kadar 19 ilçede aynı anda devreye gireceğini açıkladı. EDS ile, 'kırmızı ışık' ve 'hız ihlali' yerine 'hız koridorları' oluşturuldu. Belirlenen koridorlarda hız limitini aşan sürücülerin adreslerine cezalar gelecek. Hız koridoru metre göstergelerinin yüzde 98'inin tamam olduğu ve zaman içinde gerekli olan bölgelere de koridorlar yapılacağı kaydedildi. Gazipaşa'dan Kaş'a kadar 650 kilometrelik bölgeyi kapsayan EDS ile yaralamalı ve ölümlü trafik kazalarının minimuma indirilmesi de hedefleniyor. Aynı zamanda güzergahta meydana gelebilecek her türlü asayiş olayının önüne geçmeye destek verecek sistem ile bölgede araçlarla işlenen suçları plaka okuma sistemi anında tespit edecek.

AKOM DA YER ALIYOR
EDS binasının bir kısmı ise Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) olarak kullanılacak. Bölgesinde yaşanacak sel, doğal afet, yangın ve benzeri tüm olumsuzluklar tek elden bu merkezden yönetilecek. Antalya Elektronik Denetleme Sistemleri Merkezi, şehrin bir uçtan diğer uca gözü, kulağı ve merceği olacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Serdal Şahiner 2020-03-05 14:22:37

EDS de sıkıntı güzergahta kç km hızla gidileceginde karmaşa olması....!

Avatar
Babababa 2020-03-06 22:25:41

:)

banner81