Çalış, Alanya ulaşımı için taleplerde bulundu

AK Parti Milletvekilleri'nin de katıldığı zirvede konuşan Alanya Şoförler Odası Başkanı Recep Çalış, Alanya ulaşım sektörü için Özel Tüketim Vergisisiz (ÖTV) akaryakıt ve araç alımı. SRC yaşının 69'a çıkarılması konularında talepte bulundu

Çalış, Alanya ulaşımı için taleplerde bulundu

AK Parti Milletvekilleri'nin de katıldığı zirvede konuşan Alanya Şoförler Odası Başkanı Recep Çalış, Alanya ulaşım sektörü için Özel Tüketim Vergisisiz (ÖTV) akaryakıt ve araç alımı. SRC yaşının 69'a çıkarılması konularında talepte bulundu

24 Aralık 2019 Salı 13:23
Çalış, Alanya ulaşımı için taleplerde bulundu

Antalya Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere'nin başkanlığında Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Antalya Milletvekili Mustafa Köse, Kemal Çelik ve İbrahim Aydın ile İl Başkanı İbrahim Ethem Taş'ın da katıldığı zirvede Antalya ulaşım sektörünün sorunları masaya yatırıldı. Milletvekilleri'nin de katıldığı zirvede konuşan Alanya Şoförler Odası Başkanı Recep Çalış, "Bizlerde Alanya Şoförler Odası Başkanı olarak böylesi önemli bir zirvede Alanya'da ulaşım sektörünün temsilcisi olarak söz aldım. Kamyoncularımızın ve taksicilerimizin yaşadıkları sorunları toplantıda söz alarak hem Birlik Başkanımıza, hem de Milletvekillerimize bizzat iletme imkanı buldum. Ulaşım sektörü için büyük önem arz eden SRC kullanımı konusunda sorun vardı. Bugün 66 yaşından gün alan bir ulaşım sektöründeki emekçimizin bu belgesi otomatikmen düşürülüyordu. 69 yaşına kadar bir esnafımızın SRC belgesini kullanması yönünde talepte bulunduk" dedi. 

'SONUÇ ALMAYI ÜMİT EDİYORUZ'

Çalış, "Bir esnafımızın Vergi Dairesi veya Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)  borcu bulunuyorsa, E Haciz uygulaması başlatılıyor. Bir araçta yük varsa veya yolcu varsa da E Haciz uygulaması kapsamında trafikte durdurulan bu araca haciz uygulanıyor. Biz araçta yük veya yolcu varsa araçlara E Haciz uygulanmasını istemiyoruz. E Haciz uygulamasıyla hem yolcu veya yük taşıyan üyemiz mağdur oluyor, hem de o yükü bekleyen esnafımız veya yolculuk eden insanımız mağdur oluyor. Özellikle Cuma günü haciz işlemi yapılmaması taraftarıyız" diye konuştu. Çalış sözlerini şöyle sürdürdü:"Ulaşım sektörüne Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) Uygulanmadan akaryakıt almalarını istiyoruz. Bu ayrıcalık denizlerde gemilere yapılıyor, neden Alanyamızın veya Türkiye'nin yükünü çeken taksici ve kamyonculara tanınmıyor? Bu ayrıcalıktan ulaşım sektöründeki esnaflarımızın da yararlanması en büyük arzumuz ve en büyük temennimiz. Yeni yılda aracını yenilemek isteyen taksicilerimiz ÖTV'den muaf tutularak araçlarını yenilemeliler. Kamyoncularımıza tanınan 4.5+4.5 araç kullanma süresinin ilave 4.5 veya 3 saat ek süre verilmesi yönünde talebimiz var.  İnşallah esnafımız için hayırlı olur. Temennimiz böylesi anlamlı ve önemli zirveden sonuç almayı umut ediyoruz. Böylesi önemli bir zirveyi düzenleyen Birlik Başkanımıza ve bizlerin sorunlarını dinleyen Milletvekillerimize teşekkür ederim."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81