Başkan Yücel’den Alanyalılara uyarı!

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, COVID-19 ile mücadelede geçiş yapılan “Tedbirli Sosyal Hayat” dönemine ilişkin vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Başkan Yücel’den Alanyalılara uyarı!

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, COVID-19 ile mücadelede geçiş yapılan “Tedbirli Sosyal Hayat” dönemine ilişkin vatandaşlara uyarılarda bulundu.

07 Mayıs 2020 Perşembe 21:28
Başkan Yücel’den Alanyalılara uyarı!

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, COVID-19 (Yeni Tip Koronavirüs) ile mücadele noktasında varılan ikinci aşama “Tedbirli Sosyal Hayat” dönemine ilişkin vatandaşlara uyarılarda bulundu. Sürecin “Salgın bitti” süreci olmadığını, tedbiri elden bırakmadan sosyal hayata devam etmenin gerekliliğini belirten Başkan Yücel, ilçemiz ve Antalya genelinde sokağa çıkma yasağının sona erdiğini söyledi.

“BU BİR SALGIN BİTTİ SÜRECİ DEĞİLDİR”

Başkan Yücel, “COVID-19 ile mücadelede ikinci döneme geçiş ilçemizde sokağa çıkma yasağı uygulanmayacak olması gibi esneklikler getirse de tüm vatandaşlarımız tedbirlerini almaya, maske ve eldiven kullanmaya titizlikle devam etmeli. Unutulmamalıdır ki bu süreç, ‘salgın bitti’ süreci değildir. Asla rehavete kapılmamalı, tedbirli hayatımıza devam etmeliyiz” dedi.

“KALABALIK ORTAMLARDAN UZAK DURULMALI”

“Kalabalık ortamlardan, toplu buluşma ve etkinliklerden mümkün olduğu kadar uzak durmamız süreci sağlıklı yürütebilmemiz adına son derece önem arz etmekte” diyen Başkan Yücel, “İçişleri Bakanlığımızın da yayınladığı son genelgede bu maddeler açıkça ifade edilmiştir. Özellikle 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımız ve 0-20 yaş arası gençlerimiz belirlenen saatler ve güzergahların dışına çıkmamaları olası salgın dalgalarının oluşmaması adına büyük bir gerekliliktir” ifadelerini kullandı.

“BELİRLENEN ZAMAN ARALIKLARINA RİAYET EDİN”

65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlar ve 0-20 yaş arası gençlerin sokağa çıkış saat ve şartlarını hatırlatan Başkan Yücel, “Bu kapsama dahil olan vatandaşlarımız İçin hatırlatmak isterim belirlenen yaş aralığındaki vatandaşlarımızın dışarı çıkış şartları; ‘65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlıkları olan vatandaşlarımız ve ihtiyaç duyulan hallerde refakatçileri için 10.05.2020 Pazar günü, 11.00-15.00 saatleri arasında yürüme mesafesiyle sınırlı olmak, sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak kaydıyla dışarı çıkabilmeleri, yine sokağa çıkmaları kısıtlanan 14 yaş ve altı çocuklarımızın 13.05.2020 Çarşamba günü; 15-20 yaş arasındaki gençlerimizin ise 15.05.2020 Cuma günü, 11.00-15.00 saatleri arasında sokağa çıkmaları, bu zaman dilimleri dışında ise evlerinde kalmaları’ şeklindedir” dedi.

“EMEKLERİN BOŞA GİTMEMESİ İÇİN KURALLARA UYALIM”

Başkan Yücel son olarak şu ifadeleri kullandı: “Bugüne kadar sergilenen başarılı çalışmaların, verilen emeklerin boşa gitmemesi, salgının toplumumuzdan, ailemizden kısacası hayatımızdan kısa sürede çıkarılabilmesi için bu kurallara uyalım, uymayanları uyaralım. Bu süreçte de belediyemiz, kaymakamlığımız nezdinde tüm birimler vatandaşlara hizmet vermeye devam edeceklerdir. Vatandaşlarımızdan ricam biraz daha sabredelim, güzel günler bizleri bekliyor.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81