'Başarımıza yenilerini ekleyeceğiz'

Sıfır Atık Projesi ve geliştirdikleri projeleri uygulama alanında en iyi belediyelerden olduklarını belirten Belediye Başkanı Yücel, “İnşallah başarımıza daha yenilerini ekleyeceğiz” dedi.

'Başarımıza yenilerini ekleyeceğiz'

Sıfır Atık Projesi ve geliştirdikleri projeleri uygulama alanında en iyi belediyelerden olduklarını belirten Belediye Başkanı Yücel, “İnşallah başarımıza daha yenilerini ekleyeceğiz” dedi.

08 Haziran 2020 Pazartesi 15:53
'Başarımıza yenilerini ekleyeceğiz'

Alanya  Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesine 5 adet yeni araç ile 2 adet mobil atık getirme dönüşüm istasyonu katıldı.  Araçlar için belediye binası arkasında düzenlenen dua törenine Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Belediye Başkan yardımcıları Hasan Erdoğan, Tunahan Kasapoğlu,  Temizlik İşler Müdürü Adem Er, belediye birim amirleri katıldı. Araçlar için dua edilmesinin ardından açıklamalarda bulunan Başkan Yücel, araç filosunu güçlendirmek için ellerinden gelen mücadeleyi verdiklerini söyledi. Yücel, “Pandemi döneminde sağlığın, temizliğin, hijyenin ne kadar önemli olduğunu hep birlikte gördük. Bunun sonucu olarak da ne kadar hijyenik bir ortamda yaşarsak pandeminin de üzerimizden o kadar çabuk gideceğini gördük. Bu vesileyle bizler yerel yönetimler olarak, Çevre Temizlik Müdürlüğü 435 elemanıyla, 120’nin üzerinde araçla, Çevre Sağlık Müdürlüğü’nün 68 elemanıyla, 12 araçla, ambalaj atıklarıyla ilgili 2 firmamızın bugün 35’inci araçları ve 144 elemanıyla Alanya’yı baştan sona ihya etmek için çalıştıklarını hep beraber görüyoruz.

Biz de Alanya’nın ne kadar hijyenik ve sağlıklı olmasının mutluluğunu yaşıyoruz.  Bu vesileyle Zortaş firmamız belediye il iş birliği neticesinde filosuna 5 tane sıfır ambalaj atıkları toplama aracı ile bunun yanında da 2 tane mobil atık getirme dönüşüm istasyonunu da hizmet sokmuş oldu. Hem yeni nesilleri bilinçlendirmek hem de insanları sıfır atıkla ilgili güzel projeler ortaya çıkarıyoruz. İnşallah bir gün Sıfır Atık Projesi’nde bütün atıkları dönüştürmek için elimizden gelen gayreti sağlayacağız. Alanya Belediyesi olan geçen yıllarda Sıfır Atık Projesi ve geliştirdiğimiz projeleri ve uygulama alanında en iyi belediyelerden birisi seçilmiştik. İnşallah başarımıza da bu yapmış olduğumuz uygulamalarla birlikte daha yenilerini ekleyeceğiz. Şimdiden emeği geçen arkadaşlarıma, müdürlüklere ve yetkili firmalara teşekkür ediyorum. Memleket, ülke, dünya hepimizin dünyası. Yaşanılabilir dünyada daha sağlıklı ve hijyenik bir ortamda yaşamak için Sıfır Atık Projesi’nin çok önemli olduğunu tekrar vurgulamak istiyorum” dedi. Yücel, konuşmasının ardından hizmete giren bir çöp toplama aracının direksiyonuna geçerek aracı inceledi. 

Son Güncelleme: 08.06.2020 15:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81