Alanya'da sokağa çıkma yasağı başladı!

Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında Cumhurbaşkanlığı kabinesi tarafından karar verilen ve uygulamaya giren 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması bugün 00.00’da başladı.

Alanya'da sokağa çıkma yasağı başladı!

Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında Cumhurbaşkanlığı kabinesi tarafından karar verilen ve uygulamaya giren 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması bugün 00.00’da başladı.

23 Nisan 2020 Perşembe 00:13
Alanya'da sokağa çıkma yasağı başladı!

Sokağa çıkma yasağının Ramazan ayının başlamasına denk gelmesi nedeniyle bugün ve yarın marketlerin çalışma saatleri revize edildi. Geçtiğimiz iki hafta sonu kapalı olan marketler de 23 ve 24 Nisan'da açık olacak fakat hafta sonu kapalı olacak. Aynı şekilde fırınlar da vatandaşların hizmetinde olacak. Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu 23 Nisan Perşembe ve 24 Nisan Cuma günleri marketler ve bakkallar 09.00-14.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek. Bu kapsamda vatandaşlar (65 yaş ve üzeri ile 20 yaş ve altında bulunanlar hariç) zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelliler hariç) ikametlerine en yakın market ve bakkallara gidip gelebilecek. Aynı saatler arasında marketler ve bakkallar evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabilecek. Sokağa çıkma kısıtlamalarının olduğu günlerde, ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri, ayrıca tatlı üretiminin yapıldığı/satıldığı iş yerleri açık olacak. 23 Nisan Perşembe ve 24 Nisan Cuma günleri vatandaşların dışarı çıkamadığı saatler ile 25 Nisan Cumartesi ve 26 Nisan Pazar günleri, tatlı satış amaçlı iş yerleri, sadece evlere/adrese servis şeklinde satış yapabilecek.

YASAĞA UYMAYANLARA BU CEZA VERİLECEK

Bakanlık sokağa çıkanlara ilk olarak Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282 nci maddesi gereğince idari para cezası verileceğini açıkladı. Ancak aşırı durumlara göre, Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi devreye sokulacak. İşte o madde: TCK Madde 195. (1) Bulaşıcı hastalıklardan birine yakalanmış veya bu hastalıklardan ölmüş kimsenin bulunduğu yerin karantina altına alınmasına dair yetkili makamlarca alınan tedbirlere uymayan kişi, iki aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81