'Alanya bir daha kapanmayı kaldıramaz'

Yüksek riskli iller arasında bulunan Antalya'da vaka artışında düşmek yerine artış yaşanması esnafı endişelendirdi. Değirmenci, "Bu artış iyi değil. Zor kazandığımızı kolay kaybetmeyelim. Tekrar kapanmamak için tedbirlere uyalım" dedi

'Alanya bir daha kapanmayı kaldıramaz'

Yüksek riskli iller arasında bulunan Antalya'da vaka artışında düşmek yerine artış yaşanması esnafı endişelendirdi. Değirmenci, "Bu artış iyi değil. Zor kazandığımızı kolay kaybetmeyelim. Tekrar kapanmamak için tedbirlere uyalım" dedi

09 Mart 2021 Salı 10:56
'Alanya bir daha kapanmayı kaldıramaz'

Pandemi ile birlikte kapatılan ve son olarak geçen hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine sonrası yaptığı açıklamanın ardından yeniden açılan işletmelerde son durum ne? Esnaf kurallara uymazsa sonucu ne olur? sorularına yanıt veren Alanya Lokantacılar ve Pansiyoncular Odası Başkanı Hüseyin Değirmenci, "Zor bir süreçten geçiyoruz, kurallara uyarsak başarısız yoksa olası vaka artışından yeni tedbirler gelebilir" dedi.
'BU ARTIŞ İYİ DEĞİL'

Vaka artışının iyiye işaret olmadığına dikkat çeken Değirmenci, ''Antalya bölgemiz turuncu bölge içerisinde ve geçtiğimiz hafta ortalama binde 78 vaka sayımız vardı. Bu haftanın da değerlendirilmesi sonucunda bu kriterlere göre tekrar yeniden kapanma açılma gibi bütün kararları valilikler alabilecekler.Bu hafta sonu açıklanan kriterlere baktığımız zaman da Antalya'daki vaka sayısının 82'ye çıktığını görüyoruz. Bu iyi değil.Esnaflarımız her ne kadar sevinmiş olsalar da, biz zaten paylaşım yolu ile sosyal medyadan onlara 'zor kazandığımızı kolay kaybetmeyelim' diye uyarıda bulunduk. Alanyazın bir an önce maviye dönmesi gerekiyor. O yüzden burada sivil toplum örgütleri olarak bizler kaymakamlığımız, kolluk kuvvetlerimizle hep beraber top topyekün ve esnaf arkadaşlarımız da dahil olmak üzere kurallara riayet ederek bu turuncuyu maviye döndürmemiz lazım.Kırmızıya dönersek tekrar kapanmanın hiçbirimizin kaldıramayacağını hepimiz biliyoruz" dedi.
ESNAFA TAVSİYE
Esnafa tavsiyelerde bulunan Değirmeci, "O yüzden bizler de bugün itibariyle dinamik denetim içerisinde yapmış olduğumuz kaymakamlığın yapmış olduğu toplantı neticesinde de bilgi alıyoruz.Biz de sokaklara çıkıp esnaflarımıza hem denetim yapacağız hem de destekleyici bilgiler vereceğiz.Özellikle dikkat etmemiz gereken konu %50 kapasitenin mutlaka düşürülmüş olması gerekiyor.Yani işletmelerimizin pandemi öncesindeki oturma gruplarını içeride ve dışarıda kapasiteyi %50'ye düşürmüş olması gerekiyor.Bunun da ilan edilmesi, kaç kişilik olduğu, işletmenin giriş yerinde asılmış olması lazım.Bunun yanında daha önce yapmış olduğumuz bütün uyarılar riayet etmemiz gerekiyor.Mutlaka HES kodu ile müşteri almamız gerekiyor.Bu şekilde hem Alanya'mızı hem bölgemii hem ülkemizi salgın hastalıklardan korumuş olacağız.O yüzden tüm esnaflarımızdan duyarlılıkla rica ediyorum.Çok önemli bir süreçten geçiyoruz.Bu süreçte hep beraber ciddiyet içerisinde ve azimlilik ilerletmemiz gerekiyor ki önümüzdeki günlerde daha parlak, daha güzel, daha mutlu, daha kazançlı günler yaşayalım'' diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81