Tavuk kış ortasında civciv çıkardı

Balıkesir’de kınalı tavuk kış ortasında civciv çıkardı

Tavuk kış ortasında civciv çıkardı

Balıkesir’de kınalı tavuk kış ortasında civciv çıkardı

19 Ocak 2021 Salı 11:58
Tavuk kış ortasında civciv çıkardı

Balıkesir’de kınalı tavuk kış ortasında civciv çıkardı

Burhaniye ilçesinde, Sabri Aydınlıgil ve eşi Aydan Aydınlıgil’e ait çiftlikte bakılan Kınalı adlı tavuk kış ortasında civciv çıkardı. Ortadan kaybolan tavuğun 22 gün sonra arkasında 6 civciv ile ortaya çıkması sahibine büyük bir sürpriz yaşattı. Kınalı ve civcivlerine gözü gibi baktığını anlatan Sabri Aydınlıgil, yavruların yaza kadar büyüyeceklerini söyledi.

Veteriner Hekim Murat Turhan da, geçtiğimiz haftalarda yaşanan ılık havanın bitkileri olduğu gibi hayvanların da aldattığını kaydetti. Kınalının kaybolmasına üzüldüğünü anlatan Sabri Aydınlıgil (67), ”Kanatlı hayvancılık yaptığım dönemde en çok üzüldüğüm olaylardan biri de kınalı denen tavuğun kaybolmasıdır. Fakat 21-22 gün sonra komşu çağırdı. Ağabey, (Bu tavuk senin mi, civcivleri gezdiriyor) dedi. Bir de baktım bizim Kınalı. Civcivleri gezdiriyor. Ama, nereye yattı, nerede gurt oldu, onu bir türlü öğrenemedim. Ama, 21 gün o hiç aklımdan çıkmadı. Kayboldu derken 6 tane civciv sahibi yaptı bizi. Kendi gibi kızları ve oğlanları var. İlginç tarafı, bu kış gününde neyine güvendin çıkardın? Herhalde vakti saati geldi. Onlara gözüm gibi bakıyorum. İnşallah yazın onların da yumurtalarını piyasaya sunacağım” dedi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81