Serik ilçesine bağlı Kayaburnu Mahallesi'nde 17 günlük kısıtlamada karpuz hasadı devam ediyor. Ocak ayında ekilen karpuzların üretimi için yaz kış demeden seralarda nöbet tutan çiftçiler, hasat zamanında ham karpuz kırımı yapıldığı için alıcının azalmasından dolayı dertli olduklarını belirtti.
Meyve alım satım işiyle uğraşan İsmail Köse ise "Seralamızda yüzde 50-60 bir hasat yapıyoruz. Biz bunu istesek yüzde 80-90’lara çıkarabiliriz. Şu anki kırımımıza göre konuşuyorum fakat tüketicinin tat, lezzet ve renk alırsa memnuniyet artacak. Biz burada İran karpuzuyla mücadele ediyoruz. Başa baş bir rekabet olması için tüccarlarımızın ve üreticilerimizin kaliteye önem vermesi gerekiyor. Ham karpuz kırmayalım, tadı, lezzetini ve rengini almadan. Çünkü piyasası düşer. İhracatta bu yıl rekoltelerdeki düşüş nedeniyle karpuzun toptan fiyatı 4-4.5 lira arasında değişiyor. Fiyat yüksek olduğu için tır ve nakliye ücretleri yüksek olduğu için ihracatımız başlamadı. Fiyat düştüğü zaman ihracata başlayacağız” diye konuştu.