Alanya'da ipekböceği hasadı başladı

Türkiye'de, ipekböceği üretiminde önemli bir paya sahip Alanya’da 10 ton rekolte bekleniyor.

Alanya'da ipekböceği hasadı başladı

Türkiye'de, ipekböceği üretiminde önemli bir paya sahip Alanya’da 10 ton rekolte bekleniyor.

28 Mayıs 2019 Salı 13:05
Alanya'da ipekböceği hasadı başladı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından desteklenen, Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince her aşaması kontrol edilen ipekböceği üretimi hasadı Alanya'da gerçekleştirilen yaş koza alımlarıyla başladı.

Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Özen, Alanya'da 51 mahallede 318 üreticinin ipekböceği yetiştiriciliği yaptığını söyledi. Bu kapsamda 972 Sayılı Koza Birlik Kooperatifi tarafından bu yıl üreticilere her bir kutu içerisinde 20 bin yumurta bulunan 419 kutu ipekböceği yumurtası dağıtıldığını kaydeden Özen, bu yılın ilk hasadının Alanya'da yaş koza alımıyla başladığını söyledi.

10 TON HASAT

2019 yılı için beklenen yaş koza üretim miktarının 10 ton olduğuna işaret eden Mustafa Özen, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın üreticilere yaş koza için kilogram başına 50 TL destekleme ödemesi yaptığını söyledi.

Bitkisel ve hayvansal üretimde daima üreticinin yanında olduklarını vurgulayan Mustafa Özen, "Teknik personelimiz vasıtasıyla üreticilerimizle sürekli iletişim halinde olup onlara her türlü desteği sağlıyoruz. Tarımda zaman yönetiminin öneminin farkında olarak ayrıca Bakanlığımızın yapmış olduğu desteklemelerden, bitkisel üretim ve hayvancılıkla uğraşan çiftçilerimizin ivedilikle faydalanması için eldeki imkânları hızlı, verimli ve etkili bir şekilde kullanıyoruz. Bu sayede üretimde verim ve ekonomideki katma değerin artmasını sağlıyoruz" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81