Alanya Belediyesi yılda bin 500 ton sıcak asfalt üretiliyor

Alanya Belediyesi'nin Oba Mahallesi'nde hizmet veren asfalt üretim tesisinde belediye hem hizmet alımına göre daha fazla asfalt üreterek kent genelinde daha fazla bozuk yolu asfalta kavuşturuyor hem de maliyetin düşmesi ile belediye bütçesine katkı sağlıyor.

Alanya Belediyesi yılda bin 500 ton sıcak asfalt üretiliyor

Alanya Belediyesi'nin Oba Mahallesi'nde hizmet veren asfalt üretim tesisinde belediye hem hizmet alımına göre daha fazla asfalt üreterek kent genelinde daha fazla bozuk yolu asfalta kavuşturuyor hem de maliyetin düşmesi ile belediye bütçesine katkı sağlıyor.

29 Temmuz 2020 Çarşamba 10:41
Alanya Belediyesi yılda bin 500 ton sıcak asfalt üretiliyor

Adem Murat Yücel’in 2015’te hizmete soktuğu asfalt plenti ve asfalt serim makinesi ile şehrin sıcak asfalt ihtiyacının tamamı karşılanıyor. Tesiste belediye kendi asfaltını kendi ekipmanı ile ürettiği için dışardan hizmet alımı yapmak zorunda da kalmıyor.

 'ÖZ KAYNAK GELİŞİRKEN TASARRUF EDİYORUZ'

Alanya Belediyesi olarak üretken ve sosyal belediyecilik anlayışı ile gönül belediyeciliğini birleştirerek hizmet veriyoruz diyen Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Alanya Belediyesi olarak üretken ve sosyal belediyecilik anlayışı ile gönül belediyeciliği yapıyoruz. Bu vesileyle üretken belediyecilik olarak geçen dönem kurmuş olduğumuz asfalt plenti bizi bu dönem geliştirerek, saatte 160-170 ton sıcak asfaltı kendimiz üretiyoruz. ARGE tesisi de kendimizin olunca üretimde neredeyse maliyeti yarı yarıya düşürüyoruz. Sıcak asfalt şantiyemiz genellikle kış aylarında daha çok yoğun oluyor. Asfalt malzemesi daha ucuz oluyor kış döneminde, yaz döneminde de sathi kaplamaya önem veriyoruz. Köylerimizde ve yayla Yollarında onu kullanıyoruz. Gerçekten üretmekte birlikte tasarruf da ediyoruz Öz kaynaklarımızın daha fazla gelişmesine vesile oluyoruz" dedi.

'KALİTE ÜST DÜZEYE ÇIKTI'

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in direktifleri ile 2015’te son teknolojiye uygun olarak kurulan asfalt plentini hizmete soktuklarını belirten Alanya Belediye Başkan Yardımcısı ve Fen İşleri Müdürü Özgür Karamut, “Asfalt plenti Temmuz 2015 yılında kuruldu.  Son teknolojilerle beraber maksimum tasarruf ederek son model bir makinemizdir. Bizim makinenin asfalt kapasitesi 150 ton, yani günde aşağı yukarı 1500 ton arası malzeme sıcak asfalt üretebiliyoruz. Bu da Alanyamız için gayet yeterli bir miktardır. 2015 yılında başkanımızın talimatı ile hem asfalt planetini yeniledik hem de finişeri. Yani asfalt sarma makinemizi yeniledik. Bunlar son teknoloji Alman malı olup üretim konusunda kalite konusunda en üst düzeye çıktık. Şu anda bu bölgede bu planetten bizim finişerlerimizden başka bir yerlerde yok.

'KENDİ TESİSİMİZİN ASFALTINI DÖKÜYORUZ'

Zaten Alanya'nın bütün yollarını köy yolları hariç şehir merkezindeki bütün yollara sıcak asfalt döküyoruz. 5 yıldır teknolojiden faydalanarak. Eski makinemiz analogla bu dijital olduğu için döküm tasarrufumuz aşağı yukarı 2 milyon TL civarında. Ve malzeme kalitemiz de bayağı arttı. Alanya'da metrekareye aşağı yukarı 250 kilo sıcak asfalt yani 4 metrekareye 1 ton civarı asfalt gider. Bunun içinde bizim bütün şehir içi yollarımızda düşündüğümüz zaman yıllık 60-70 kilometre sıcak asfalt yapma kapasitemiz var. Yeni yollar açıldıkça zaten hiçbir yere boş bırakmıyoruz her tarafı sıcak asfalt yapmaya çalışıyoruz" diye konuştu.  Karamut, metrekareye 250 kilo sıcak asfalt kullanıldığını söyledi. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, asfaltı daha ucuza üretebilmek için 11 Milyon TL maliyetle asfalt plenti ve maden kalker ocağı olmak üzere 2 büyük tesisi hayata geçirmişti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81