Alanya’da 23 Nisan coşkusu

Alanya’da ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 103’üncü yıl dönümü kutlandı

Alanya’da 23 Nisan coşkusu

Alanya’da ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 103’üncü yıl dönümü kutlandı

24 Nisan 2023 Pazartesi 15:39
Alanya’da 23 Nisan coşkusu

ATATÜRK Anıtı önünde başlayan törene Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Engin Burak Mindivanlı, Alanya İlçe Emniyet Müdürü Murat Kenan Patat, Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz, siyasiler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Anıta çelenk sunumuyla başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

‘EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR’


Ardından anıt önündeki kutlamalar iskeledeki Şelale Meydanı’nda devam etti. Buradaki kutlamalara Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer de katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende günün anlam ve önemine dair konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz, 23 Nisan 1920’de TBMM’nin açılışı ile Türk ulusunun az zamanda çok büyük işler başardığını söyledi. Yılmaz, “Bugün başlangıç şartlarına ve içerisinde yer aldığımız mukaddes ülkelere baktığımızda Mustafa Kemal Atatürk’ün büyüklüğü ve dehası göz kamaştırıyor. Emperyal güçler tarafından sarılan bir imparatorluğun külleri arasından milletinin eşsiz kabiliyetlerine güvenerek irfanla kurduğu TBMM sayesindedir ki bugün ülkemizin dört bir yanında meydanlar haklı bir gururla geleceğimizin eşsiz teminatı siz çocuklarımıza armağan edilen bu kutlu günü, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük şan ve şerefle kutluyoruz. 19 Mayıs 1919’da Atatürk’ün Samsun’a çıkarak milli mücadeleyi başlatıp, 23 Nisan 1920’de ‘Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir’ diyerek ilan ettiği bu bayram, Türk milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez değerlerimizdendir. Sevgili öğrenciler tertemiz kalplerinizde ulusumuzun vazgeçilmez değerlerinden biri olarak yaşayan milli egemenlik öyle bir ışıktır onun karşısında zincirler erir. Taç ve tahtlar yanar, yok olur. Özgürlüğün de eşitliğin de adaletin de kaynağı ulusal egemenliktir” dedi. Kutlama töreni şiirler okunması, ritim grubu gösterisi, müzik dinletisi, oratoryo, dünya çocukları ve Atatürk gösterisi ve halk oyunları ile devam etti. Törenin ardından vatandaşlar Alanya Limanı’na demirleyen TCG Gökova’yı ziyaret etti.


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81