ALKÜ'den online sergi

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) öğrencilerinin Covit 19 pandemi sürecinde evde kaldıkları süre zarfında yaptıkları çalışmalar online sergide vatandaşlar ile buluşuyor.

ALKÜ'den online sergi

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) öğrencilerinin Covit 19 pandemi sürecinde evde kaldıkları süre zarfında yaptıkları çalışmalar online sergide vatandaşlar ile buluşuyor.

09 Mayıs 2020 Cumartesi 10:03
ALKÜ'den online sergi

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ), ALTSO Meslek Yüksekokulu (MYO) Tasarım Bölümü, İç Mekân Tasarımı Programı 1. Sınıf Normal ve İkinci öğretim öğrencilerinin “Temel Sanat Eğitimi Dersi-Renkli Obje Çalışmaları Online Sergisi” başlıklı online sergisi ile öğrenciler sanatseverler ile buluşuyor. 08 Mayıs 2020 Cuma günü saat 16:00 itibari ile instagram: @sanalaiye (Sanat Alaiye) isimli paylaşım platformundan çalışmalara erişimin sağlanacağı sergide Covit 19 pandemi önlemlerinin ardından, ALKÜ’lü öğrencilerin uzaktan eğitim uygulamalarına geçmesiyle karantina sürecinde yapmış oldukları 75 çalışma yer alıyor.  Sergi köratörü Öğr. Gör. Serdar Aslan gerçekleştirdikleri etkinlik ile ilgili olarak yaptığı açıklamada online sergi hakkında bilgiler vererek; “Temel Sanat Eğitimi derslerinin kapsamında, öğrencilerimizin tasarım biçimlendirme aşamasındaki görsel, uygulamaya yönelik kabiliyetlerini geliştiren çalışmalar yaparak çizgi, nokta, renk ve biçim konularını kapsamlı ve uygulamaya dayalı çalışmaktayız. Renk konusunda, öğrencilerimize öncelikle sulu boya, kuru boya, pastel boya ve akrilik boya tekniklerini öğretip, kişisel olarak yatkın oldukları boya türü ile çalışmalarını öneriyoruz. Kendilerinin karar verdikleri boya türü ile tercih ettikleri organik bir objeyi çizerek renklendirmelerini istedik. Pandemi süreci içerisindeki karantina koşullarına rağmen öğrencilerimizin yapmış oldukları çalışmalar, bizleri gururlandırmaktadır. Sergimize tüm sanat severleri bekleriz” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81