ALKÜ'DE GASTRONOMİ ÖĞRENCİLERİ USTA AŞÇILARLA BULUŞTU

ALKÜ Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölüm öğrencileri usta aşçılarla bir araya geldi.

ALKÜ'DE GASTRONOMİ ÖĞRENCİLERİ USTA AŞÇILARLA BULUŞTU

ALKÜ Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölüm öğrencileri usta aşçılarla bir araya geldi.

19 Aralık 2018 Çarşamba 15:20
ALKÜ'DE GASTRONOMİ ÖĞRENCİLERİ USTA AŞÇILARLA BULUŞTU


Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Gastronomi ve Mutfak Sanatları Kulübü, Öğrenci Konseyi İşbirliği ile Turizm Fakültesi ev sahipliğinde Aşçılık Serüveni ve Pastanın Sanat Hali adlı bir etkinlik düzenlendi. İşletme Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe, Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Harun Uçak, Turizm Fakültesi akademik personeli ile öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, “Sizler Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğrencileri olarak belki milyonlarca kişiyi geride bırakarak üniversiteyi kazandınız. Bu size yetmeyecek çünkü dünya ile yarışacaksınız. Yenilik yaparak bu mesleğe tutunacaksınız. Bunun içinde kendinizi iyi yetiştirmeniz lazım. Dünya’da her dönem bitmeyecek sektördür sizin sektörünüz. Her türlü krizlerde olsa, dünyada her türlü yıkımlarda olsa insanlar yaşamak için yemek zorundalar. Bunun içinde üretip pazarlamak zorundalar. Benim sizden istediğim bu sıralarda bu fırsatları iyi değerlendirin. Kendinizi dünyada rekabet edecek şekilde yetiştirin. Alanya da bunun için uygun bir yer. Alanya’da her türlü imkâna ulaşabilirsiniz. Okulda aldığınız bilgileri Alanya’da çok rahat pratiğe dökme fırsatınız var” dedi.

ETKİNLİKLER DEVAM EDECEK
Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Harun Uçak da, “Bizim öğrencilerimiz çok şanslı bir bölgede eğitim görüyorlar. Çünkü turizmin merkezinde eğitim görüyorlar. Bunun da sizlere çok büyük olanaklar imkânlar kattığını ve katacağını düşünüyoruz. Bizim en büyük görevimiz teorik bilgilerin yanında sizi gerçek hayatta sektör temsilcileri ve belli gruplar ve uzaman kişilerle bir araya getirmek. Bununla ilgili son dönemlerde sık sık programlar yapmaya başlattık ve hatta bunu da devam ettirmeyi düşünüyoruz. Yine gelecek hafta yat turizmiyle ilgili sektör temsilcileri burada olacak. Tabi sadece turizm bir otel değil diğer turizm alanlarıyla da yakından olmanızı amaçlıyoruz. Çünkü oldukça turizmin geniş bir sektör olduğunu düşünüyoruz. Bu etkinliğin düzenlenmesine katkı veren herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“KİŞİLİK KARİYERDEN DAHA ÖNEMLİ”
Öğrencilerle deneyimlerini paylaşan Usta Açılardan Yönetici Şef Volkan Çalan, “Ortaokulda başladığım aşçılık mesleğine ara vermeden devam ettim. Üniversiteden sonra ise öğretmenliği değil mesleği tercih ettim. Mesleğimi sevmiyorum ona aşığım. Sizlere benim tavsiyem yapacağınız işi önce kabul etmelisiniz. Askerde de benim aşçı olarak kalmamı istediler ama be bunu kabul etmedim ve yine mesleğime döndüm. Bir süre sonra bir otelde ilk aşçıbaşılık görevimi yerine getirmemle birlikte en genç aşçıbaşılık unvanını aldım. Her zaman istikrarın başarıyı getirdiğine inandım ve meslek hayatım boyunca kimseyi küçük görmedim. Ben oldum hiçbir zaman demedim. Meslek hayatım boyunca parayı ve pozisyonumu hiç düşünmedim. Çok çalıştım ve hepsi kendiliğinden geldi” dedi. İş başvurularında nelere dikkat ettiğini öğrencilere aktaran Çalan, “Birini işe alırken kişinin önce kişiliğine ve ahlakına bakıyorum. İnsanın kişiliği mesleğinden ve kariyerinden önce gelir” diye konuştu.

“MESLEĞİME BULAŞIKÇI OLARAK BAŞLADIM”
Pasta Şefi Yusuf Sert te, “Mesleğime başlamadan önce hiç hevesim yoktu. Turizm sektöründe çalışmak için bir hedefim de yoktu. Milli sporcuydum ve bir kaza sonrası sporu bırakmak zorunda kaldım. Gençliğimde yaptığım bir kazan dolayı bana söylenenler çok ağırıma gitti. Bu yaşadığım olaydan sonra önce bir pastaneye bulaşıkçı olarak başladım. Merakım beni daha sonra kendimi geliştirmeme sebep oldu ve başka bir iş yerinde çalışmaya başladım. Bir gün Alanya’ya tatile geldim. Tatilimin ikinci günü burada bir işe girdim. 2 buçuk yıl aynı iş yerinde devam ettim ve çalıştığım iş yerinde ustabaşı oldum. Birçok eğitim programına katıldım ve kendimi geliştirdim. Şimdi hem otelde hem de pastane sektörüne hizmet veriyorum” şeklinde konuştu.

Programın ardından Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu ve Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Harun Uçak, konuklara Alaaddin Keykubat Mührünü takdim ettiler. Daha sonra da ustalar öğrencilere pasta süslemeleriyle ilgili bir gösteri yaptı

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81