Türksat 5B'nin uzaya fırlatılma tarihi belli oldu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türksat 5B uydusunun sene ortasında uzaya fırlatılacağını bildirdi.

Türksat 5B'nin uzaya fırlatılma tarihi belli oldu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türksat 5B uydusunun sene ortasında uzaya fırlatılacağını bildirdi.

26 Ocak 2021 Salı 17:25
Türksat 5B'nin uzaya fırlatılma tarihi belli oldu

Türksat 5A uydusu, Elon Musk'ın şirketi olan SpaceX aracılığıyla 8 Ocak tarihinde uzaya atılmıştı.

Türksat haberleşme filosunun en kuvvetli uydusu Türksat 5A, hemen hemen 140 gün devam edecek yolculuğunun akabinde, 31 derece doğu meridyeni yayın bandı içerisinde hizmet sağlamaya başlayacak ve Türkiye'nin uzayda bulunan aktif haberleşme uydusu sayısı dörde, toplam uydu sayısı da yediye yükselecek.

Bu yolda her geçen gün kendini güçlendiren Türkiye, Türksat 5A'dan sonra 5B için de faaliyetler gerçekleştiriyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Türksat 5B uydusunun fırlatılmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

NE ZAMAN FIRLATILACAK?

Bakan Adil Karaismailoğlu, Türkiye'nin, 5A uydusuyla uzaydaki varlığı ile gücünü bütün dünyaya hissettirdiğini ifade ederek, "5B uydusunu bu yılın ortalarında uzaya fırlatmayı planlıyoruz." diye konuştu.

Havada, denizde, karada hatta uzayda hemen yerli hem de milli projelerin teker teker gerçekleştirildiğine işaret eden Bakan Karaismailoğlu şu ifadeleri kullandı:

 "2020 yılında büyük projeler yaptık. Kuzey Marmara Otoyolu, Ankara-Niğde Otoyolu ve Samsun-Sivas Demiryolu gibi projeleri bitirdik. 2021 yılına da hızlı girdik, Kömürhan Köprüsü ile başladık ardından TÜRKSAT 5A uydumuzu uzaya fırlattık. Haziran gibi yörüngesine yerleşip dünyaya hizmet edecek.

Uzaydaki varlığımızı ve gücümüzü tüm dünyaya hissettirdik. 5B uydusunun planlamalarını yapıyoruz. Onun da imalatları bitti, şu an testlerini yapıyoruz. İnşallah onu da bu yılın ortalarında uzaya fırlatmayı planlıyoruz. Yerli ve milli uydumuz için çalışmalar sürüyor. 2022 yılında yerli ve milli Türksat 6A uydumuzu uzaya fırlatacağız. Her sektörde 18 yılda 100 yıla sığmayacak projeler yapıldı."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81