Antalyalıların gözdesi ASMEK

Büyükşehir Belediyesi’nin Antalya’ya kazandırdığı en önemli eğitim kurumu olan ASMEK, 28 merkezinde nitelikli eğitim olanakları, modern derslikleri ve alanında uzman eğitim kadrosuyla Antalyalıların vazgeçilmezi oldu. ASMEK, kurulduğu günden bu yana toplam 212 bin kişiye ulaşarak alanında bir rekora imza attı.

Antalyalıların gözdesi ASMEK

Büyükşehir Belediyesi’nin Antalya’ya kazandırdığı en önemli eğitim kurumu olan ASMEK, 28 merkezinde nitelikli eğitim olanakları, modern derslikleri ve alanında uzman eğitim kadrosuyla Antalyalıların vazgeçilmezi oldu. ASMEK, kurulduğu günden bu yana toplam 212 bin kişiye ulaşarak alanında bir rekora imza attı.

25 Aralık 2017 Pazartesi 13:07
Antalyalıların gözdesi ASMEK


Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in eşi Ebru Türel’in önderliğinde 2005 yılında kurulan ve eğitimde bir marka haline gelen Antalya Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (ASMEK) Antalyalıların ilk tercihi olmaya devam ediyor. Son 3.5 yılda yerli ve yabancı yaklaşık 70 bin kursiyer 354 branşta 3 bin 254 kurstan faydalandı. 2007 yılında aldığı TSE belgesi ile kalitesini ispatlayan ASMEK, kurulduğu günden bu yana toplam 212 bin kişiye ulaşarak alanında bir rekora imza attı. Antalyalıların sosyal yaşamına da katkı sağlayan ASMEK, el sanatlarına yeniden hayat veriyor, Antalyalıların mesleki eğitimlerini destekliyor, hatta iş sahibi yapıyor. El becerilerini geliştirerek profesyonelleşen ve çeşitli kurslarla keyifli vakit geçiren Antalyalılar, ASMEK’e büyük ilgi gösteriyor.
DOSTLUKLAR KURULUYOR 
ASMEK ile 6 yıl önce arkadaşının tavsiyesiyle tanışan 3 Boyutlu Kağıt Rölyef Atölyesi kursiyeri Yeliz Vildan Sarpün deneyimlerini şu sözlerle paylaştı; “ASMEK’in Sanat kurslarının hepsine gelmeye çalışıyorum. Bugün de burada rölyef yapıyorum. Uzun yıllardır bu tarz sanatsal faaliyetlere çok meraklıydım. ASMEK aracılığıyla da bu dağarcığım gittikçe genişledi. Burada çok güzel dostluklar da kurduk. Sınıfta uyumlu olmamız, hocamızın iyi olması ve iletişimimiz, hepsi birbirini tamamlıyor. ASMEK’in ev hanımları için, emekliler için, iş yeri açmak isteyenler için çok büyük faydası olduğuna inanıyorum.”

ÜRETTİKÇE MUTLU OLUYORUZ 
ASMEK’in aynı zamanda bir gelir kapısı olduğunu ifade eden kursiyer Serap Baş, “20 yıldır Antalya’da yaşıyorum. ASMEK’e her yıl devam etmeye çalışıyorum. Ben bütün ev hanımlarına ASMEK’i tavsiye ediyorum. ASMEK kazandırdığı el becerisiyle işi olmayana maddi gelir sağlıyor. İnsanlar boş vakitlerini daha kaliteli değerlendiriyor” dedi. Birbirinden özel takılar tasarlayan kursiyer Tuğba Çetinkaya ise şunları söyledi; “ASMEK’le bu yıl tanıştım. Daha önce ASMEK’i duyuyordum ama çocuklarım küçüktü. Şimdi büyüdüler, ben de evde oturmak yerine kurslara geliyorum. ASMEK hem meslek edindirme açısından hem de hobi olarak çok güzel bir hizmet. Sınıfımızda bir şeyler üretiyoruz ve ürettikçe de mutlu oluyoruz.”
KENDİ KIYAFETLERİNİ DİKİYORLAR 
ASMEK kursiyerleri aynı zamanda kendi kıyafetlerini de kendileri tasarlıyor. Rus asıllı 33 yaşındaki Giyim Üretim Teknolojisi kursiyeri Anna Demidova Antalya’daki ASMEK tecrübesini şöyle paylaştı, “Daha önce Temel Makyaj, Arapça, Kur’an-ı Kerim, Almanca ve Dikiş kurslarına geldim. Kendim için gömlek dikiyorum. Öğrendikçe arkadaşlarım ve ailem için güzel elbiseler dikeceğim. ASMEK’i çok faydalı buluyorum. El becerisi kazanmak ve meslek sahibi olmak isteyen herkes için ASMEK’i tavsiye ediyorum” dedi. 57 yaşındaki Kamile Kulga ise duygularını şöyle ifade etti, “Böyle faaliyetleri gördükçe heyecanlanıyorum ve merakla gelmeye çalışıyorum. Isparta’dan Antalya’ya taşındığım günden beri 7 yıldır ASMEK kurslarına katılıyorum. Hocamızın tavsiyeleriyle istediğimiz kıyafeti dikiyoruz. İşte üzerimdeki kıyafeti ben tasarlayıp diktim. Şimdi de kızıma yılbaşı hediyesi olarak etek dikiyorum.”
 

Son Güncelleme: 25.12.2017 14:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81