Alanya
13.12.2025 - 12:30

Antalya-Alanya Otoyolu’nda tünelin ucu göründü

Antalya–Alanya Otoyolu projesinde çalışmalar hızlandı. Kaymaz–Beydiğin hattındaki 1500 metrelik tünelde ışık göründü.

Yoğun sezonlarda kilitlenen D-400’e alternatif olacak Antalya–Alanya Otoyolu’nda çalışmalar hızlandı. Kaymaz–Beydiğin hattındaki 1500 metrelik çift tüpte ışık görüldü.

Antalya ile Alanya arasındaki ulaşımı rahatlatacak olan Antalya–Alanya Otoyolu projesinde inşaat tüm hızıyla sürüyor. Yaz aylarında turizm trafiğinin yoğunlaşmasıyla sık sık D-400 kara yolunda yaşanan tıkanmaları azaltması beklenen proje kapsamında tünel, viyadük ve bağlantı yollarında önemli ilerlemeler kaydedildi.

Toros Dağları eteklerinden ilerleyen güzergâhın en dikkat çekici bölümlerinden biri olan Kaymaz–Beydiğin hattındaki 1500 metre uzunluğundaki çift yönlü tünelde kazı çalışmalarında sona yaklaşıldı. Yürütülen çalışmalarda tünelin her iki ucunda da bağlantı sağlandı ve böylece tünelin ucu göründü.


Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından Yap-İşlet-Devret modeliyle yürütülen proje, toplam 122 kilometrelik bir güzergâha sahip olacak. 84 kilometresi 2×3 şerit otoyol, 38 kilometresi ise 2×2 şerit bağlantı yolu olarak planlanıyor. Güzergâh, Serik Kavşağı’ndan başlayıp Toroslar’ın kuzeyinden ilerleyerek Konaklı’nın kuzeyindeki Batı Kavşağı’na kadar uzanacak.

Bakan Abdulkadir Uraloğlu’nun daha önce paylaştığı teknik bilgilere göre projede: – 7 kavşak (Serik, Taşağıl, Manavgat, Manavgat Doğu, Alarahan, Konaklı, Alanya Batı) – Toplam 11.300 metre uzunluğunda 8 tünel – 7.030 metre uzunluğunda 19 viyadük – 4 otoyol hizmet tesisi yer alacak.

Projenin tamamlanmasıyla birlikte yıllık 6,6 milyar TL tasarruf sağlanacağı öngörülüyor. Bu tasarrufun büyük bölümünün zaman kaybının önüne geçilmesi ve akaryakıt tüketiminin azalmasıyla oluşacağı belirtiliyor. Antalya–Alanya hattında uzun süredir beklenen otoyol projesi, hem bölge turizmine hem de şehirler arası ulaşım kalitesine önemli katkı sağlayacak.

Orjinal Habere Git