'Vaatleri yerine getiremezsek bir daha aday olmayacağız'

'Vaatleri yerine getiremezsek bir daha aday olmayacağız'

06 Temmuz 2017 Perşembe 02:14
'Vaatleri yerine getiremezsek  bir daha aday olmayacağız'
Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ALESO) Başkan adaylarından Harun Gökçe, seçilmeleri halinde verdikleri sözleri yerine getiremezlerse bir daha aday olmayacaklarını söyledi. Cuma Pazarı'nda esnafla birlikte bir açıklama yapan Gökçe, "2018 Ocak ayında yapılacak olan ALESO seçimi için geçtiğimiz günlerde aday olmuştum. Bu süreç içinde yaklaşık 6 ay geçti. 6 ay içindr ekibimizi oluşturmaya çalıştık. Bu süreç içerisinde de esnaf Adem Tunç ile görüşmelere devam ettik. Geçmiş yıllarda turizm esnafından odamızda çok fazla temsilci yoktu. Biz bu dönem öncelikle buna önem verdik. Tunç ile görüştük. Tunç da kendi çevresiyle görüştü. Turizm esnafını nasıl temsil edebiliriz? Geçmişteki olayları biliyorsunuz. Bazı olaylarda oda başkanlarını turizm esnafının yanında göremedik. Bunun için biz böyle bir karar aldık. Sağolsun Tunç bize inandı, güvendi. Bizimle çalışma kararı aldı. Ben odamıza da bize de hayırlı olsun diyorum" dedi. 
'YAPAMIYORSAK SONRAKİ DÖNEM ADAY OLMAYACAĞIZ'
Oda başkanlığına  aday olan Duran Şimşek'in açıklamasıyla ilgili mevcut başkan Nuri Demir'in '3-5 kişiyle, 3-5 lirayla aday olunmaz' sözleri de sorulan Gökçe, "Demirin ne söylediği kendini bağlar. Unutmasın ki kendisi seçimi 1 oyla kazanmıştı. 1olmadan 2 olmaz. 3 olmadan 5 olmaz. 5 olmadan 15 olmaz. Biz belki 3-5 kişiyle başladık ama şu anda 500-600'lere çıktık ve bu seçimi alacağız. İddialıyız. Ciddi projelerimiz var. 47 yıllık odamızda yapılmayan çok şey var. Biz bunu biliyoruz. Dolayısıyla esnafımız bize güvenip oy verirse, onlara esnaf odasının üyesi olduğunu hissettireceğiz. Bu kadar iddialı konuşuyoruz. Biz esnafımızdan destek istiyoruz. Esnafımızdan bize güvenmesini istiyoruz. Ciddi projelerimiz var. Bizi incelesinler, araştırsınlar. Biz geçtiğimiz günlerde iddialı bir söz söyledik. Söylediğimiz projeleri ilk 4 yıl içinde tamamlayamazsak, bir dahaki döneme aday olmayacağız. Bu kadar iddialı konuşuyoruz. Esnaf bize güvensin. Bir dönem de bizi denesin. Yapamıyorsak bir dahaki dönem de bizi de seçmesin" diye konuştu. 
'10 SÖZDEN 2'Sİ TUTULMUŞ'
Esnaf Tunç da, "Uzun bir zamandır Gökçe ve esnaf arkadaşlarımızla neler yapılabileceğiyle ilgili istişareler yapıyoruz. Kendileri de bize projelerini anlattılar. Esnaf için en iyisini yapmak için uğraştıklarını söylediler. Biz de ailem ve çevredeki esnaf arkadaşlarla istişareler sonucunda kendi istek ve taleplerimizle özellikle turizm esnafının taleplerine karşılık verebilecek kapasitede olan Gökçe ve ekibine teşekkür ederim. Teveccühde bulunup beni de kendi aralarına aldıkları için kendilerine teşekkür ediyorum. 12. yüzyılda başlayan Ahilik teşkilatı hala Türk-İslam sentezi adı altında esnaf ve sanatkar yetiştirmeye devam ediyor. Kaldı ki Alanya'nın en büyük odasına sahibiz. En çok üye bizim odamızda fakat yapılan icraatlara baktığımız zaman hiçbir şey denebilecek kadar az icraatlar yapılmış. Daha önceki ve şu anda mevcut başkanımız da 10 söz verildiyse en fazla 2'sini tutmuş. Gökçe'nin de dediği gibi biz göreve geldiğimiz zaman 4 yıllık süreçte biz yapamayacağımız şeylerin sözünü vermeyeceğiz. Söz verdiğimiz şeyleri yerine getiremezsek, istifalarımızı iletip, halkımızdan özür dileyip bir dahaki seçime asla aday olmayacağız" ifadelerini kullandı. - Mert CANTÜRK 
Son Güncelleme: 06.07.2017 02:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81