Zeytinyağının Tüketilmesi Neden Önerilir?

Zeytinyağı eski tarihi kaynaklarda dahi yer bulan ve sağlık açısından da oldukça önemsenen gereksinimlerden birisidir.

Zeytinyağının Tüketilmesi Neden Önerilir?

Zeytinyağı eski tarihi kaynaklarda dahi yer bulan ve sağlık açısından da oldukça önemsenen gereksinimlerden birisidir.

25 Ekim 2016 Salı 18:56
Zeytinyağının Tüketilmesi Neden Önerilir?
Zeytinyağının Tüketilmesi Neden Önerilir?

Zeytinyağı eski tarihi kaynaklarda dahi yer bulan ve sağlık açısından da oldukça önemsenen gereksinimlerden birisidir. Zeytinyağının yapılan araştırmalarda beş bin yıl öncesine kadar tarihi uzatılabilir. Zeytinyağının çok eski yıllardan itibaren keşfedilmesi farklı bir kültürün ve birikimin oluşmasını sağlamıştır.
Zeytin yağı içerdiği yağlar ile birlikte vücuttaki eksikliklerinin giderilmesinde büyük bir görev üstlenmektedir. Bu bakımdan herhangi bir zararı olmayan ve tüketilebilecek en iyi yağlar grubunda bulunan zeytinyağının tüketilmesi önerilmektedir. Tabi önerilen zeytinyağının doğal ve organik olması gerektiğini de unutmamanız gerekiyor. Yöresinden doğal zeytinyağı satışı yapan Yöresel Antep’i tercih edebilirsiniz.

Zeytinyağının Faydaları Nelerdir?

Zeytinyağının faydalarını sadece sunduğu vitaminler değildir. Eski yıllardan beri tüketilen zeytin hem sofralarda yer bulmuş hem de çıkartılarak yağ olarak tüketilmiştir. Besin değerinin yüksek olması zeytinyağını tüketen kişilerin vücudunun daha iyi bir şekilde beslemesini sağlarken zeytinyağı için en önemli detaylardan bir tanesi sağlık için hiçbir olumsuz yönünün bulunmamasıdır. Bu bakımdan kalp damar hastalıklarından kansere kadar pek çok konuda önemli bir etkisi bulunan zeytinyağının tüketilmesi tüm doktorlar tarafından da önerilmektedir.
Türkiye için zeytinyağı konusunda büyük bir imkan bulunur. Türkiye'de zeytin yetiştiriciliği oldukça yaygındır. Aynı zamanda zeytin yetiştiriciliği için uygun toprakların bulunması da kişileri bu konuda teşvik etmektedir. Zeytin üreticileri hem zeytin hem de zeytinyağı olarak piyasaya sunduğu ürünler ile bu konuda tüketicilere de önemli bir seçenek sunmaktadır. Özellikle doğal olarak yapılan zeytinyağı faydaları ile kişilerin sağlığını iyileştirme konusunda mucizevi bir etki sunar.
Zeytinyağlarının doğal olarak yapılması özellikle katkı maddelerinin tüketilmesini önler. Piyasada pek çok zeytinyağı olmasına karşın katkı maddeleri ile hazırlanan zeytinyağlarının sağlık açısından çeşitli handikapları olabilmektedir. Fakat doğal yollar ile yapılan ve herhangi bir katkı maddesinin kullanılmadığı zeytinyağları bu konuda önemli bir sağlık kaynağı olarak görülmektedir. Zeytinyağının içerisinde bulunan yağ asitleri vücudun doymamış yağ ihtiyacını karşılar. Aynı zamanda doymamış yağlar kolesterol içermediğinden dolayı sağlık açısından da bir tehdit oluşturmamaktadır. Üstelik kolesterol oranının kontrol altında tutulması ve yükselmesinin önlenmesi adına da doymamış yağlar büyük bir önem taşır. Bu bakımdan zeytinyağı tüketen kişilerin kolesterol gibi bir sorun yaşaması söz konusu değildir.
Aynı zamanda kalp ve damar hastalıkları için de zeytinyağı tüketilmesi önerilmektedir. Diğer yağların içerisinde bulunan maddeler ve yağlar, kalp ve damar hastalıklarına yol açabilmektedir. Bu bakımdan yağ tüketimi oldukça fazla olan kişilerin kısa süre içerisinde kalp ve damar hastalıklarına yakalanması normal yağlarda söz konusu olabilmektedir. Fakat tüketim alışkanlığında zeytinyağı kullanımının teşvik edilmesi ve kişilerin bu konuda zeytinyağı tüketmeyi tercih etmesi kalp ve damar hastalıkları konusunda da sorun yaşanmasına önleyecektir.

Omega Kaynağı

Omega konusunda oldukça zengin olan zeytinyağı, Omega 3 ve Omega 6 yağ asitleri ile vücudun ihtiyacını karşılama konusunda yeterlidir. Bunun yanı sıra iç organların düzenli bir şekilde çalışması, mide asidinin azaltılarak mide sorunlarının önlenmesi, tansiyonun kontrol altına girmesi, kemik gelişimine yardımcı olması da zeytinyağının en önemli faydaları arasında yer almaktadır.
Zeytinyağı için sunulan tüm bu imkanlar tüketim konusunda da insanların daha fazla önem göstermesini gerektir. Fakat Türkiye'de yağ tüketim oranlarına bakıldığında zeytinyağları ilk sırada yer almaz. Zeytinyağı tüketiminde en çok tercih edilen sızma zeytinyağıdır. Farklı şekillerde yapılabilen zeytinyağı gerek lezzeti gerek sağladığı faydaları ile birlikte sızma zeytinyağı olarak tüketilmesi önerilir. Sadece 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağında dahi yüksek oranlarda etkin maddeler bulunmaktadır ve bu bakımdan az oranlarda tüketilmesi halinde dahi vücutta oldukça önemli etkileri görülebilmektedir.
Siz de yoreselantep.com.tr adresini ziyaret edip hemen Gaziantep’ten evinize organik sızma zeytinyağı siparişi verebilir, zeytinyağının faydalarından yararlanabilirsiniz.
 
Son Güncelleme: 25.10.2016 18:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81