Yurt içinde tercih Alanya

Yurt içinde tercih Alanya

01 Ağustos 2017 Salı 20:39
Yurt içinde  tercih Alanya
Bu yıl 31 Ağustos'ta arife günü ile başlayacak Kurban Bayramı, yaz aylarında tatile çıkamayanlar için neredeyse son bir fırsat olacak. Turizmciler,  30 Ağustos Zafer Bayramı'nın ardından arife gününün tam gün ilan edilmesiyle tatilin biraz daha uzamasını isterken, yazın son tatil şansını kaçırmak istemeyenler, yurt içi ve yurt dışı tur firmalarından rezervasyonlarını yaptırmaya başladı.
 
Setur Turizm Müdürü Oktay Temeller, yaptığı açıklamada, bu yıl  Kurban Bayramı'nın deniz-güneş tatili yapmak isteyenler için çok güzel bir döneme denk geldiğini, bayram tatili için rezervasyonların aylar öncesinden başladığını söyledi.
"POPÜLER OTELLER AĞUSTOSUN İLK YARISINDA DOLACAK"
Bayram tatili için "artan bir talep grafiği" olduğuna işaret eden Temeller, "Ağustos ayının ilk yarısında popüler otellerin dolacağını öngörüyoruz." dedi.
Yurt dışı turlarda da taleplerin son dönemde oldukça hızlandığını belirten Temeller, şöyle konuştu:
"Turların bir kısmı tamamen dolarken, bir kısmında sınırlı sayıda kontenjan kalmış durumda. Gemi turlarında ise son birkaç aydır görülen yoğun ilgi sayesinde özellikle  Akdeniz rotalarında gemilerin çok az bir kısmında müsaitlik mevcut. Yurt içinde  Belek,  Bodrum ve  Kemer en çok tercih edilen destinasyonlar. Okul öncesi çocuklu aileler eğlenceli otelleri ile  Belek,  Kemer ve  Side'yi, çiftler ise  Bodrum ve  Çeşme'yi tercih ediyor."
"YAZIN TATİLE GİDEMEYENLER İÇİN SON ŞANS"
Pronto Tour Kurumsal İletişim Müdürü Mehmet Güneli de yurt içinde tercihlerin çoğunlukla  Ege ve  Akdeniz odaklı olduğunu bildirdi.  Kemer,  Belek,  Alanya ile  Bodrum ve  Marmaris'in her dönem ilgi gördüğüne işaret eden Güneli, "Ancak gözlemlerimiz, son dönemde  Kuzey Ege'deki rotaların daha çok ilgi görmeye başladığı yönünde. Yine  Kıbrıs otelleri de bayram için yoğun rezervasyon alıyor." dedi.
KURBAN BAYRAMI TATİLİ 10 GÜN OLABİLİR!
Normalde  Kurban Bayramı tatili afere günüyle birlikte 4.5 gün olarak kutlanıyor. Hem kamu hem de özel sektörde  Kurban Bayramı tatili arefe günü öğlen saatlerinde başlıyor. Yani bu yıl için  Kurban Bayramı tatili 31 Ağustos 2017 Perşembe günü öğlen saatinde başlayacak. Ancak 2017 yılı  Kurban Bayramı takviminde bir de sürpriz var. O da 30 Ağustos. Arefe gününden bir gün önceye denk gelen  30 Ağustos Zafer Bayramı da resmi tatil takviminde yer alıyor. 30 Ağustos'un denk gelmesiyle  Kurban Bayramı tatili 6 güne çıkıyor. Devlet memurları ve özel sektör çalışanları için arefe gününün yarım gün değil tam gün tatil olması bekleniyor.
Turizmcilerin son dönemde artan  Kurban Bayramı tatili 10 gün olsun beklentisi de hükümetin gündeminde.  30 Ağustos Zafer Bayramı'ndan öncesi iki günün hükümet tarafından bayram tatiline dahil edilmesi halinde  Kurban Bayramı tatili 10 güne çıkabilir. Hükümetin tatil süresini uzatması durumunda  Kurban Bayramı tatili 26 Ağustos 2017 Cumartesi günü başlayıp, 4  Eylül 2017 Pazartesi günü sona erecek. Çalışanlar böyle bir durumda 5  Eylül 2017 Salı günü işbaşı yapacak.
Son Güncelleme: 01.08.2017 20:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81