Yücel: En büyüğünü Alanya'ya yapacağız

Başkanlığını Ali Darı'nın yaptığı Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Mali Genel Kurulu gerçekleştirildi.

Yücel: En büyüğünü Alanya'ya yapacağız

Başkanlığını Ali Darı'nın yaptığı Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Mali Genel Kurulu gerçekleştirildi.

26 Mart 2017 Pazar 19:10
Yücel: En büyüğünü  Alanya'ya yapacağız
Genel Kurulda konuşan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, " Eğer Allah'tan bir mani gelmezse dönemimiz içerisinde bu ülkenin en büyük Kültür ve Gençlik Merkezi'nin temelini Alanya'ya atacağız" dedi.

Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, yıllık olağan mali genel kurulunu Alanya Belediye Düğün Salonu'nda gerçekleştirdi. Başkanlığını Ali Darı'nın yaptığı genel kurula katılım oldukça yüksek oldu. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'in de katıldığı programa diğer oda ve dernek temsilcileri de iştirak etti. Programda esnaflara müjdeler veren Darı, bundan sonraki süreçte esnafın bankalar üzerinden belirli bir bedel karşılığında aldığı pos cihazlarının anlaşmalı bankalar üzerinden ücretsiz verileceğini bunun yanında bin 500 TL değerindeki muhasebe programının da ücretsiz verileceğini söyledi. Darı, "Ülkenin dört bir tarafı sıkıntılarla dolu bunu herkes biliyor. Turizm bu sene de kötü giderse halimiz duman olur. Çok çalışan bir belediye başkanımız var gidelim destek isteyelim. Sorunlarımızı, sıkıntılarımızı, eksikliklerimizi beraber giderelim. Bu kooperatifi seviyorsanız, icraya düşmeyeceksiniz, borcunuzu zamanında ödeyeceksiniz" dedi.
'779 ESNAFA KREDİ VERDİK'
Darı ayrıca 2016 yılında 779 kişiye 53 milyon TL kredi verdiklerini, kooperatif üzerinde ise toplam 113 milyon TL kefalet olduğunu söyledi. Darı ayrıca şunları da ifade etti: "Kooperatif olarak sürekli çalışıyoruz. Öğrencilerimize burs veriyoruz, şehit ailelerimize yardımlarda bulunuyoruz."
'ALANYA İÇİN DURMADAN ÇALIŞACAĞIZ'
Programda söz Alanya Başkan Yücel de, "Şehrimiz dünyanın en güzel şehirlerinden birisi. dünyanın 79 milletten insanın yaşadığı, huzurlu, güvenli bir şehir. Bu şehirde huzur varsa buradaki esnaf arkadaşlarımızın birbirleriyle kurdukları diyalog ve güzel çalışmalarından olduğuna inanıyorum. İnanın bu şehirde ahilik kuralları içinde çalıştıktan sonra hiç bir esnafımız ne batar nede birbirinin kuyusunu kazar. Tabiki bir çok esnafımızın feryadını duyuyoruz. Ama dünyada global bir kriz olduğunu biliyoruz. Malesef bu terör korkusu dünyada bir korku haline geldi. Bu korku ülkemizede sıçradı.  Ama biz bunları en küçük badireyle atlatacağız. Karamsarlığa kapılmaya gerek yok. Alanya esnafı her zaman dik durmalı. Geçtiğimiz yıl çok zorlu bir turizm sezonu geçirdik. Bu yıl ALTAV olarak belirlediğimiz 29 fuarın 23'üne katıldık. Bu yıl çok daha verimli bir sezon geçireceğiz. Özellikle Rusya ve Ukrayna pazarları bu yıl 2015 rakamlarının yakalanmasında bize yardımcı olacak. Rusya ve Ukrayna'dan Anex, Odeon ve Pobeda'nın Gazipaşa-Alanya Havalimanı'na (GZP) inecek olması bizler için büyük avantaj olacak" diye konuştu.
'KIRSALDA SADECE SENİ KONUŞUYORLAR'
Yücel'in ardından söz alan Ali Darı, "Sizinle biz dostluğunuza binayen 3 kez görüştük. Görüşlerimizde doğru çıktı. Sizde bizi yanıltmadınız.Sen kendinde, ben kendimde bu kadar başarılı çalışma yapacağınıza hiç bir kimse inanmıyordu. Ama sen kendinide, bizi de, toplumuda yanılttın. Özellikle kırsal kesime gidildiği zaman senden başka kimseyi konuşmuyorlar. Bunu açıkça söylüyorum. Esnafımızda sizden çok memnun. Sizin önümüzdeki seçimde başkan seçileceğinizi garanti görüyorum" dedi.
'EN BÜYÜK KÜLTÜR VE GENÇLİK MERKEZİNİ YAPACAĞIZ'
Başkan Yücel'de, "Çok sağolun sayın başkanım. Bunları iltifat olarak kabul ediyorum. Zaten bu saatten sonra çalışmaktan başka bir şansımız yok. Bu saatten sonra babamında muz bahçesine dönme taraftarı değilim. Tabiki herkesin  bir hedefi olduğu gibi bizimde yerel hedeflerimiz var. Arıtma Tesisi'nin yanında mahkemelik olduğumuz bir arsa var eğer Allah'tan bir mani gelmezse dönemimiz içerisinde bu ülkenin en büyük Kültür ve Gençlik Merkezi'nin temelini buraya atacağız" diye konuştu. - Mert CANTÜRK
Son Güncelleme: 26.03.2017 20:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81