Yeşil bir kentleşme için daha çok çalışmalıyız!

Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi işbirliği ile birincisi düzenlenen KENTFOR (Kentleşme Forumu) başladı.

Yeşil bir kentleşme için daha çok çalışmalıyız!

Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi işbirliği ile birincisi düzenlenen KENTFOR (Kentleşme Forumu) başladı.

14 Ekim 2016 Cuma 22:50
Yeşil bir kentleşme için  daha çok çalışmalıyız!
Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi işbirliği ile birincisi düzenlenen KENTFOR (Kentleşme Forumu) başladı.

Kuruluşundan beri Alanya’da çeşitli bilimsel ve sosyal faaliyetleriyle adından sıkça söz ettiren Alanya HEP Üniversitesi bu kez de Hacettepe Üniversitesi ile işbirliği içine girerek farklı bir konuda ulusal bir forum düzenledi. Forumda sürdürülebilir çevre ve çevre yönetimi, kentsel yönetişim, kentsel ve çevresel sürdürülebilirlikte sorun alanları (küresel ısınma ve iklim değişikliği, karbon salınımı, gürültü kirliliği, temiz su yönetimi, afet yönetimi vb.), özgün kent ve kentsel yaşam örnekleri gibi konular, alanında uzman akademisyenler tarafından ele alındı.
“KATILIM KENTLERİMİZİN DAHA İYİYE GİTMESİ İÇİN BÜYÜK BİR ADIM OLACAK”
“1. Sürdürülebilir Kent ve Çevre Forumu”, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. KENTFOR’un açılış konuşmasını Hacettepe Üniversitesi HÜYAM Müdürü Prof. Dr. Uğur Ömürgönülşen yaptı. Prof. Dr. Ömürgönülşen, “Forum, Sürdürülebilir Kent ve Çevre Yönetimi konusunda bilgi ve deneyimlerini paylaşmak üzere akademisyenleri, bürokratları, yerel yönetici ve siyasetçileri, ilgili sivil toplum kuruluşları temsilcilerini, konu üzerinde çalışmaları projeleri olan özel firmaların temsilcilerini bir araya getirmeyi amaçlamaktadır. Sürdürülebilir Kent ve Çevre Yönetimi gibi hem yereli hem de dünyayı ilgilendiren bir konuyu uzmanlar ve halk tarafından gösterilecek ilgi ve katılım kentlerimizin daha iyiye gitmesi için büyük bir adım olacaktır” dedi.
 “ÜNİVERSİTEMİZ TÜMÜYLE İNGİLİZCE EĞİTİMİ VERİYOR”
Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi’nin tümüyle İngilizce eğitim yaptığını belirten Alanya HEP Üniversitesi Rektörü Mehmet Durdu Öner, “Öğrencilerimizi hayata hazır bir şekilde mezun etme uğraşındayız. Alanya HEP Üniversitesi, sorumluluk sahibi liderler yetiştirme hedefinde. Üniversitemiz, bilimsel ve sosyal etkinliklere devam edecektir. Bu forumun Alanya’ya katkı sağlayacağını düşünüyorum” dedi.
“HACETTEPE VE ALANYA ARASINDA BİR SİNERJİ OLUŞTURULMALI”
Sürdürülebilir Kent Forumunu düzenleyen Üniversiteye ve AHEP Üniversitesi’nin yönetimine teşekkür eden Kaymakam Tanrıseven, şöyle konuştu: “Aslında 30’un üzerinde akademisyenin burada sunum yapacak olması da şunu göstermektedir. Turizm bölgesi olan Alanya ve Başkentimiz de yılların tecrübesi olan Hacettepe Üniversitesi arasında bir sinerji oluşturularak, ilerde bir takım bilimsel çalışmalarda da ev sahipliği yapabiliriz. Bugün Alanya’mızda, 600 otel 200 bin yatak kapasitemiz var. Bunların tabii hacim olarak özellikle akademik çalışmaların yoğunlaştığı ilkbahar ve sonbaharda hem tesislerin uygunluğu hem de buradaki iklim şartlarının uygunluğu vesilesiyle burada pek çok bilimsel çalışma yapılabilir. Üniversite olarak her türlü işbirliğine açığız. Bugün gerçekten bu foruma ön ayak olan arkadaşlarımızı da tebrik ediyorum
“KALEDEN BAKINCA YEŞİL ALAN AZALMIŞ GÖRÜLÜYOR”
Alanya, Türkiye’nin en Avrupai kentlerinden birisi olmakla beraber 300.000 nüfusuyla yılda 3 milyon turist ağırlayan bir kent konumundadır. 79 ayrı milletten 38 bin yerleşik yabancı Alanya’da yaşıyor. Çevre ve şehircilik olarak yapılan güzel çalışmalar var fakat biraz fazla çalışmanın ve daha yapılması gereken konular olduğunu düşünüyorum. Örneğin, Kaleden baktığınız zaman maalesef yeşil alanların azlığı görülmekte. Maalesef, Türkiye’nin her yerinde bunu görmekteyiz. Yapılacak çalışmalar ve eğitim çalışmaları ile bunu değiştirebileceğimize inanıyorum. Çünkü, gençlere, yeni nesillere bir çevre ve kent bilinci aşılayabilirsek, o zaman bugün yapılan çalışmalar işe yarar.
Son Güncelleme: 14.10.2016 22:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81