Yeni müfredata tepki

MEB tarafından hazırlanan müfredat taslağına tepkiler büyüyor. TLB yeni müfredat taslağına karşı ayağa kalktı.

Yeni müfredata tepki

MEB tarafından hazırlanan müfredat taslağına tepkiler büyüyor. TLB yeni müfredat taslağına karşı ayağa kalktı.

23 Ocak 2017 Pazartesi 20:20
Yeni müfredata tepki
 Türkiye Liseliler Birliği (TLB) Alanya İlçe Başkanı Hakan Büyüksaraç, müfredat taslağı hakkındaki görüşlerini açıkladı. Açıklama sırasında ‘Atatürk gençliği görev başında’, ‘Laik, bilimsel, milli eğitim’, ‘Milli eğitim milli müfredat’ vurguları öne çıktı. Basın açıklamasını TLB üyeleri adına TLB İlçe Başkanı Hakan Büyüksaraç yaptı. Büyüksaaraç, taslağın çalakalem yazıldığını ve eğitimin temel sorunlarını çözmediğini vurgulayarak şöyle konuştu: “Hazırlanan taslakta ısrar etmek emperyalizm destekli PKK’nın, FETÖ’nün ekmeğine yağ sürmektir. Milli Eğitim Bakanlığı bu müfredatta ısrar ederse, gençlik kendi müfredatını yazacaktır.”
‘CEMAATLER ÖN PLANA ÇIKARTILIYOR’
Müfredat taslağında tarikat ve cemaatlerin ön planda olduğunun altını çizen Büyüksaraç şöyle devam etti: “Taslağı incelediğimiz zaman Atatürk’ü içeren konularının azaltıldığını, millet kavramından bahsedilmediğini görmekteyiz. Bu konular yerine tarikat ve cemaatler ise ön plana çıkartılıyor. “Avrupa Birliği Türkiye masası şefi Karen Fogg, Türk gençliğini kimliksizleştirmekten, bunun için ülkeyi Atatürk’ten ve Atatürkçülerden kurtarmaktaktan söz ediyordu. Bu taslağın yürülüğe girmesi Karen Fogg’ların hayalidir. Biz ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir’ diyen bir nesiliz. Aksini yaratmaya kalkanlara asla geçit vermeyeceğiz.”
Son Güncelleme: 23.01.2017 20:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81