Yaz boyunca kesintisiz enerji için tüm personelle alarmda

Yaz boyunca kesintisiz enerji için tüm personelle alarmda

22 Haziran 2017 Perşembe 22:29
Yaz boyunca kesintisiz enerji  için tüm personelle alarmda
Ramazan Bayramı’nda tatilcilerin akın ettiği Antalya’da artan elektrik tüketimine karşı alarma geçen AEDAŞ, bayram boyunca enerji sıkıntısı yaşanmaması için planlı kesintileri askıya alırken, 891 personeli de olası arızalara müdahale amacıyla sahada görevlendirdi. Bölgede ilkbahara göre yaz aylarında, elektrik tüketiminde yüzde 75’lere varan artışlar yaşanması nedeniyle yatırım programı ve vardiya düzenini özel olarak dizayn eden AEDAŞ, bu yıl toplam 183 milyon liralık yatırım yapacak.
 
Türkiye’nin turizm başkenti Antalya başta olmak üzere Burdur ve Isparta’da elektrik dağıtım hizmeti veren Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş.(AEDAŞ), mevcut tüketicilerinin yanı sıra yerli ve yabancı turistlere de kesintisiz enerji sağlamak hedefiyle çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Tatilcilerin yoğun talebi nedeniyle nüfus ve elektrik tüketiminin arttığı bölgede Ramazan Bayramı süresince enerji sıkıntısı yaşanmaması için 24-27 Haziran tarihleri arasında acil durumlar hariç planlı kesintileri askıya alan AEDAŞ, olası arızalara anında müdahale etmek üzere de 891 personelini sahada görevlendirdi.
YAZ AYLARINDA TÜKETİM YÜZDE 70-75 ARTIYOR
Bahar aylarına göre yaz döneminde elektrik tüketiminde yüzde 70-75’lere varan artış yaşanması nedeniyle alarm durumuna geçen AEDAŞ, yatırım çalışmalarını ve personelinin vardiya düzenini de buna göre belirledi. Yaz aylarında tüketimin en yoğun olduğu Alanya, Manavgat, Muratpaşa ve Kepez’de yatırımlarına öncelik veren AEDAŞ, bakım ve onarım çalışmalarının büyük bölümünü de tamamladı. Şebeke Operasyonları Direktörlüğü tarafından hava tahminlerini 6 gün önceden takip eden AEDAŞ, yaz ayları ve bayram gibi özel dönemlerde tüketim artışlarını da yakından izleyerek planlamalarını bu doğrultuda yapıyor. 
TÜKETİM GEÇEN YILIN ÜZERİNDE SEYREDİYOR
2016’da turizmde zor bir dönem geçiren bölgede elektrik tüketimi yüzde 0,34 gibi sınırlı bir oranda artarken bu yıl nisan ve mayıs ayında yaşanan tüketim artışı, 2017’nin çok daha iyi geçeceğinin işaretini verdi. 2016 Nisan ayında AEDAŞ’ın görev yaptığı bölgede toplam elektrik tüketim 625 bin 841 mWh iken, Nisan 2017’de bu rakam yüzde 6,9 artarak 669 bin 303 mWh’ye ulaştı. Mayıs ayında ise artış daha yüksek gerçekleşti. Mayıs 2016’da 689 bin 576 mWh olan toplam tüketim yüzde 8,3’lük bir artışla 747 bin 26 mWh’ye çıktı. 
SAHA EKİPLERİMİZİ SÜREKLİ HAZIR TUTUYORUZ
37 bin kilometrekare alan üzerinde 1,7 milyon aboneye hizmet verdiklerini dile getiren Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Bahadır Müdüroğlu, “Turizm sektörü için zor geçen bir yılı ardımızda bıraktık. 2014 ve 2015 yıllarında Antalya’ya gelen yabancı ziyaretçi sayısı 10 milyonların üzerindeydi. Turizm sektörünün hedefi bu yıl 2015 yılındaki rakamları yakalayıp daha da üzerine çıkmak. Antalya’nın elektrik dağıtımını yapan şirket olarak biz de özellikle yaz aylarında saha ekiplerimizi daha da güçlendiriyor, vardiya düzenlerini yeniden belirleyerek ekiplerimizi sürekli hazır tutuyoruz. Hedefimiz bu yıl da 7/24 çalışarak tüketicilerimize, yerli ve yabancı turistlere kesintisiz enerji sağlamak. Özellikle bayram tatillerinde yerli turistin de yoğun ilgi gösterdiği bölgemizde enerji sıkıntısı yaşanmaması için her türlü önlemi alıyoruz. Ramazan Bayramı boyunca olası arızalara anında müdahale etmek üzere 891 personelimiz sahada görev yapacak. Bu vesileyle tüm İslam aleminin mübarek Ramazan Bayramı’nı kutluyor, ülkemize bereket ve esenlikler getirmesini diliyorum” dedi.
BU YILKİ YATIRIM TUTARI 183 MİLYON TL
2016 yılını 176 milyon liralık yatırımla tamamlayan AEDAŞ, bu yıl bölgenin elektrik dağıtım sistemine 183 milyon liralık daha yatırım yapacak. AEDAŞ’ın hedefi 2016-2020 yıllarını kapsayan 5 yıllık dönemde toplam yatırım tutarını 986 milyon liraya çıkarmak. Teknoloji ve altyapı yatırımlarına büyük önem veren AEDAŞ, ‘Veri Toplama ve Uzaktan Kumanda Kontrolü’ olarak ifade edilen SCADA sistemine 2016 sonu itibarıyla 162 adet orta gerilim dağıtım merkezini dahil ederek bu yönde önemli adımlar attı. 2017 sonunda 200 merkezi kapsaması planlanan SCADA sisteminin olduğu yerlerde, uzaktan müdahale ile kesinti sürelerinde yüzde 90 oranında azalma sağlanırken; uzaktan enerji verilemeyen yerlerde ise lokasyon tespiti sayesinde kesinti süreleri yüzde 30 oranında geriledi.
 
Son Güncelleme: 22.06.2017 22:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81