Yayla yolları tozdan arınıyor

Yayla yolları tozdan arınıyor

02 Ağustos 2017 Çarşamba 21:17
Yayla yolları tozdan arınıyor
Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in talimatı ile Gazipaşa’dan Kaş’a kadar Antalya’nın tüm ilçelerinde asfalt seferberliğine devam ediliyor. 
Büyükşehir Belediyesi, yaz aylarının gelmesiyle birlikte Toros Dağları’nı adeta şantiyeye çevirdi.  Yaz sıcaklarının artmasıyla yüksek kesimlere çıkan Antalyalıların rahat ulaşımı için geçtiğimiz yaz aylarında Gazipaşa’ya bağlı birçok yayla ve kırsal mahalle yollarında asfalt dökümü için stabilize, yol iyileştirme çalışması gerçekleştirilmişti. Şimdi ise bu yollar asfaltla kaplanıyor. 
Vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda bugüne kadar ilçeye bağlı birçok grup yolunda sıcak ve sathi asfalt çalışmaları gerçekleştiren Antalya Büyükşehir Belediyesi, yayla yollarını da ihmal etmiyor. Gelen talepler doğrultusunda deforme olan birçok yayla yolunu asfaltla kaplayarak modernize eden büyükşehir ekipleri, son olarak ilçeye bağlı 1600 rakımda bulunan Akçal Mevkii ile Yunt Yaylası arasını adeta şantiye alanına çevirdi. Geçtiğimiz yıl bu bölgedeki 12 kilometrelik yolda stabilize (iyileştirme) çalışmasını tamamlayan ekipler, şimdi ise yolu asfaltla kapladı. Antalya, Karaman ve Mersin’in birleşme noktası olan Gazipaşa’ya bağlı Yunt Yaylası ile Akçal Mevkii arasındaki 12 kilometrelik yolu Muzkent, Zeytinada, Kırahmetler, Beyobası, Beyrebucak, Güney, Ekmel, Bakılar, Çobanlar, Çakmak, Koru, Aydıncık ve daha birçok mahalle halkı kullanıyor. 
MUHTARLARDAN TEŞEKKÜR 
Çalışmaları bizzat yakından takip eden Gazipaşa’ya bağlı Güneyköy Mahallesi Muhtarı Mehmet Tuncer, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Mehmet Yıldız ve Kırahmetler Mahallesi Muhtarı Kısmet Ceylan, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve ekibine teşekkür etti. Yıllardır hizmetten yoksun bırakılan bu yaylaların Menderes Türel ile hizmete kavuştuğunu belirten muhtarlar, “Büyükşehir Belediyesi tarafından yaklaşık 1600 rakımda gerçekleştirilen 12 kilometrelik asfalt çalışması ile yaz aylarını onlarca mahalleye ait yaylalarda geçiren yüzlerce vatandaşımız rahat bir nefes aldı. Sathi asfaltla kaplanan yollarımızda artık ulaşım daha rahat ve daha konforlu. Tüm vatandaşlarımıza hayırlı, uğurlu olusun” açıklamasında bulundular. 
“HAYIRLI, UĞURLU OLSUN”
Büyükşehir Belediyesi Gazipaşa Koordinatörü Ahmet Büyükakça da yürütülen çalışmalar hakkında bir açıklama yaptı. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in Antalya'da asfaltsız yol kalmaması yönündeki talimatları doğrultusunda çalıştıklarına dikkat çeken Büyükakça, açıklamasının devamında; “Geçtiğimiz yıl yaz aylarında stabilizesini tamamladığımız Yunt Yaylamız ile Akçal mevkii arasındaki 12 kilometrelik yolumuzu asfaltla kaplamış bulunmaktayız. Konumu bakımından oldukça önemli olan Yunt Yaylası Antalya, Karaman ve Mersin İlleri’nin kesişme noktasıdır. Bu nedenle asfaltla kapladığımız 12 kilometrelik yolumuzu Antalya ve Gazipaşa halkının yanı sıra Mersin ve Karaman’dan vatandaşlarımız da kullanmaktadır. Tüm halkımıza hayırlı, uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.
 
 
 
Son Güncelleme: 02.08.2017 21:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81