Yaşlıya bakım sigortası geliyor

Yaşlıya bakım sigortası geliyor

19 Kasım 2017 Pazar 19:54
Yaşlıya bakım sigortası geliyor
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı  Jülide Sarıeroğlu yaşlılar için yeni bir bakım sigortası çalışmalarına başladıklarını açıkladı. Bakan Sarıeroğlu, "Yaşlı bakım sigortası uygulamasının hayata geçirilmesine yönelik ön çalışmalarımıza başlamış olacağız" dedi.
"AYLIK DÜZENLİ GELİRİ OLANLARDAN YÜZDE 1-2 GİBİ PRİM KESİLİYOR"
Halen birçok ülkede uygulanan sigortada, çalışırken ödenen primler yaşlılıkta her türlü bakım ihtiyacının finansmanında kullanılıyor. Takvim'in haberine göre, Sarıeroğlu, şunları söyledi: "Nüfus projeksiyonları ülkemizin de yakın gelecekte yaşlı nüfus sorunu ile karşı karşıya kalacağını göstermektedir. Bu kapsamda yaşlı bakım sigortası uygulamasına yönelik çalışmalarımıza başlamış olacağız."
Söz konusu sigorta uygulamalarında aylık düzenli bir geliri olanlardan, brüt gelirleri üzerinden yüzde 1-2 gibi değişen oranlarda prim kesiliyor.
PRİMİ DEVLET ÖDÜYOR
Sigortalı, emeklilik dönemi içinde daha çok hizmet almak isterse, daha yüksek bir prim ödüyor. Daha basit ve kolay olan ihtiyaçların karşılanması istendiğinde ise, daha düşük prim ödenebiliyor. Bu kapsamda verilecek hizmetler arasında, sigortalının bizzat bakımı veya ev işlerinin yürütülmesi de bulunuyor. Yatırılacak primler, genelde 65 yaştan önce kullandırılmıyor. Kişinin ödeme gücü yoksa, primleri devlet üstleniyor.
 
Son Güncelleme: 19.11.2017 19:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81