Yaşama ilk adımı 'BİL'erek atmalı

Yaşama ilk adımı 'BİL'erek atmalı

04 Temmuz 2017 Salı 01:29
Yaşama ilk adımı  'BİL'erek atmalı
Alanya BİL Koleji, ilkokul ve ortaokulda olduğu gibi anasınıfın da teknolojik yeniliklere uyumlu altyapısı ve akademik kadrosu ile öğrencileri ile buluşacağı günü bekliyor
 
Türkiye’de eğitim camiasına öncülük eden BİL Okulları Alanya Koleji  Ana sınıfı, ayrıcalıklı eğitim sistemi ve güçlü akademik kadrosu ile yeni eğitim öğretim yılında öğrencileri ile buluşmaya hazır. 
Çocukların duygusal, sosyal, fiziksel, zihinsel gelişimlerini desteklemek adına teknolojik yeniliklere uyumlu şekilde tasarlanan BİL Alanya Koleji Anasınıfı, “Yaşama en iyi başlangıç” yeri olarak velilerin tercih adresi oldu.
Haber Alanya Gazetesi olarak BİL Alanya Koleji Anasınıfı Bölümü Başkanı Deniz Vural ile anaokulunda uygulanacak eğitim sistemi üzerine konuştuk. 
Çağdaş eğitim yöntemleri ile desteklenmiş BİL Alanya Koleji Ana Sınıfın da  uygulanacak olan eğitim sistemine dair tüm sorularınızın yanıtını bu söyleşide bulabilirsiniz.

HABER ALANYA: Anasınıfı okul öncesi yaşama atılan ilk adım. Dolayısıyla çocuğun ilkokula başladığında bilgiyi kolay öğrenmesi için edinilen becerilerin kazanıldığı, gelişimlerinin desteklendiği yer. 
Veliler neden Alanya BİL Koleji Anasınıfı’nı tercih etmeli anlatır mısınız? 

DENİZ VURAL:  Elbette. Velilerin çocuklarını BİL Alanya Koleji Anasınıfına teslim etmeleri için çok neden var. Her anne-baba çocuğu için en iyisi olsun; en iyi eğitimi alsın ister kuşkusuz. Onun hayatını etkileyecek yanlış bir karar vermemeye çalışırken de kendilerini ağır bir sorumluluk altında hissederler. Böyle bir durumda, yapmaları gereken önceliklerine karar vermektir. 
Çocuğunun mutlu, çok yönlü, kendiyle barışık, yeteneklerinin bilincinde olarak yetişmesi, ders başarısını hayat başarısına taşıması önemlidir. Bu süreçte okula mutlu gitmesini sağlayacak, bireysel farklılıklarının ve yeteneklerini keşfedebileceği, herkesin onu ismiyle tanıyıp ilgi göstereceği yani birey olacağı, öğretmenlerinin birer eğitim koçu niteliğinde görev yaptığı, “Öğrencilerinin sınırsız hayallerinin hayat bulacağı kadar,  “BÜYÜK” ancak her öğrencisini derinlemesine tanıyabilecek kadar, “KÜÇÜK” olan BİL Alanya Anasınıfı tam da anlatmış olduğum doğru eğitim sistemi tarifine uyuyor.
Ben çok eminim Alanya BİL’e kayıt yaptıran tüm velilerimiz bir dönem sonra, “İyi ki çocuğumu BİL’e göndermişim diyecek.” 
 
Haber Alanya: Peki BİL Alanya Koleji Anasınıfı’nın bir çocuğa kazandırdıkları neler olacak?
DENİZ VURAL: Ben size bir çocuğun kazanımlarını ana başlıklar halinde hemen söyleyeyim.
*Çocuklarımız Bil Koleji’nde canlı bir sosyal yaşam içinde,
*Bağımsız davranabilme gücüne sahip,
*Yaşadığı toplum ve grupla uyumlu,
*Araştıran, öğrenen, merak eden,
*Edindiği bilgiyi kullanarak problemini çözen,
*Hobileri, becerileri ile çok yönlü,
*Başarı motivasyonu yüksek,
*Doğaya, çevresine ve başkalarına saygılı,
*Kendisinin değerini ve önemini bilen,
*İç disiplinine sahip ve sorumluluklarının farkında 
*Yaratıcı, özgüvenli çocukların yetişmesinde ailelerle işbirliği içinde onların en değerli varlıklarının, yetişkinlik yıllarına ve yaşama hazır gerekli becerilerle donanmış bireyler olması için uygun eğitim ortamını sağlamış bulunmaktayız.
 
 
HABER ALANYA: Peki Tek cümle ile toparlarsak nasıl bir ortamda nasıl bir çocuklar yetiştirmeyi düşünüyorsunuz?

DENİZ VURAL: Çocukların sevgi dolu, güvenli bir ortamda, sosyal grup içerisinde kendilerini mutlu hissetmeleri, kendisine ve çevresine duyarlı, özgüvenli, sorumluklarının bilincinde bireyler olmalarını hedefliyoruz.

HABER ALANYA: Alanya BİL Koleji her bölüm de olduğu gibi anasınıfı bölümünde de çok sağlam alanında uzman eğitmenlerden oluşan bir kadro oluşturdu. Siz bölüm başkanı olarak oluşturulan kadro ile ilgili ne dersiniz?

DENİZ VURAL: Kadromuz alanında uzman eğitimci arkadaşlarımızdan oluşuyor. Mesleki olgunluğa erişmiş düzenli ve sürekli olarak hizmet içi eğitim alan, alanında uzmanlaşmış, güler yüzlü, sevecen, farklı teknik ve metotları kullanan, yenilikçi ve geleceğe ışık tutan bir eğitim kadrosundan oluşmaktadır. Velilerimizin çocuklarını bize teslim etmeleri için gerçekten çok artımız var. Hiç düşünmesinler, donanımlarımızı yansıtabilmek için bizi yaşamaları şart.

HABER ALANYA:  Biliyorsunuz ki velilerin en çok önem verdiği şeydir beslenme. Beslenme ile ilgili de bize biraz bilgi verebilir misiniz?

DENİZ VURAL: Okulumuzda tüm öğünler çocuklarımızın günlük ihtiyacı olan kalori miktarı göz önünde bulundurularak hazırlanacak. Okulumuz, öğrencilerimize hijyen kurallarına bağlı kalarak kaliteli ve sağlıklı yemekler hazırlamayı hedefler. Öğünlerimiz; sabah kahvaltısı, bağışıklık sistemlerini destekleyen bitki çayları servisi, öğle yemeği ve ikindi kahvaltısından oluşmaktadır. Aylık listeler değerli velilerimiz ile paylaşılacaktır.
 
BİL ALANYA ANASINIFI EĞİTİM PROGRAMI 
BİL Alanya Koleji Milli Eğitim Bakanlığı programının yanı sıra 
 Gems,  Scamper, Montessori, Sensori yöntemleri ile;
*Anadili etkinlikleri, 
*Fen ve doğa etkinlikleri, 
*Yoğun programlı İngilizce, 
*Matematik etkinleri, 
*Okuma yazmaya hazırlık çalışmaları, 
*Akıl oyunları (İngilizce ve Türkçe)
 *Satranç 
* Yaratıcı drama
*Atölye çalışmaları 
*Orf ve müzik
*Değerler eğitimi
*Doğa ve bahçe etkinliklerinden oluşacaktır.
 
DENİZ VURAL: Bize kendimizi rahatça ifade edebildiğimiz bu güzel söyleşi ortamını yarattığınız için çok teşekkür ederiz.Ağustos ayı itibari ile okul binamızı da ziyaret edebilirsiniz.
 
 
Son Güncelleme: 04.07.2017 01:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81