Yerli Yapım Korku Filmler Neden Beğenilmiyor ?

Yerli Yapım Korku Filmler Neden Beğenilmiyor ?

22 Mart 2018 Perşembe 19:33
Yerli Yapım Korku Filmler Neden Beğenilmiyor ?

son zamanlarda gelişme gösterdi ve artık film yapımcıları seri olarak film üretimine girdiler her film yapımcısı yeni bir proje ile yeniden gündeme geliyor ancak yerli filmlerin büyük bir sıkıntısı belirlendi .

Uzun süredir korku filmlerine ara veren film yapımcıları artık korku filmlerine sıcak bakmıyor çünkü korku filmleri korkusu olan birçok kişi tarafından izlenmemeyi tercih eder . Yani anlaşılacağı gibi anlatacak olursak bir kısma hitap edecek bir filmdir . Her kesimden kişiye hitap edebilecek filmler genellikle bilim kurgu , romantik ve aksiyon filmleri olur .

Korku filmleri yaş itibari ile de +18 olmadığı sürece bir çocuğa uygun olarak yapılması korku severlerinde gelmemesine neden olacaktır. Bu nedenle bu tür unsurlar varken tercih listesinin alt kısmında yerini aldı .

Seyirciler Artık Korku Filmi İzlemiyor

Özgünlük halkımız tarafından fazlasıyla ilgi duyulan bir konu olmakla beraber düz olmakta sevmediği noktalardan bir tanesidir . Eğer sinema sektöründen bahsediyorsak ve bu filmler korku filmleri ise kesinlikle sadece ‘’cin ve batıl inançlar ‘’ üzerine olmaması gerektiği korku sadece bu şekilde olamayacağı ki istenilen korku ‘’ paranormal activity ‘’ gibi korku filmleri olması isteniyor .Konular genellikle aynı alanda bulunuyor .

Birçok yerli korku filminde ana unsur ‘’ cin ‘’ olması nedeni ile seyirciler uzun bir süredir bu konuda sitemlerini yapımcılara getrince yapımcılar da korku filmleri için bir paydos verdi ve uzun süredir devam eden paydos süresinde kalan film yapımcıları bu sefer aşk konulu filmlerin çekimi için hazırlık yaptı ki bu konuda çok başarılı ürünler veren yerli sinemamız korku filmlerinde kendini tekrar eden yapımcılar nedeni ile büyük bir çöküş yaşanmaktadır . Çıkarılan sonuçlar ise tekrar edilen filmlerin izlenmediği yönde olunca hemen yapımcılar korku filmlerini bırakarak daha yoğun ilgi gören aşk filmlerine yöneldiler ki buradan çok büyük miktarlarda para kazanan film yapımcıları bu paralar ile daha maliyeti yüksek olan filmlere yöneliyor .

Kaynak :

Son Güncelleme: 23.03.2018 20:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81