Yerel Basın

Yerel Basın

30 Nisan 2017 Pazar 11:50
Yerel Basın

Yerelde basın anlayışı son 20 yıl içinde çok önemli şekilde değişti. İnternet üzerinden yayın yapan haber siteleri, bölge haberlerinin yanı sıra tüm ülke gündemiyle ilgili haberleri de kısa sürede takipçilerine ulaştırıyor.



Fakat bu sitelerin sayısı çok fazla olmasına rağmen, birçoğu kopya haberler yayınlayan ve kendisine ait bir ekibi olmadan diğer sitelere link vermek gibi amaçlar ile yayın yapan siteler durumunda bulunuyor.

Ama çok kaliteli ve düzgün bir şekilde yayın yapan, habercilik ilkelerinden taviz vermeyen, kendi ekibiyle bölge ve ülke gündemi hakkında tarafsız haberler yayınlayan siteler de bulunuyor. Bunlara örnek vermek gerekirse, adresinde yayın yapmakta olan Van Telgraf haber sitesi örnek gösterilebilir.



Van Telgraf, yılların deneyimli habercisi Fatih Sevinç’in imtiyaz sahibi olduğu ve önderliğini yaptığı bir site olarak görünüyor.

Uzun süre NTV, El Cezire ve İHA gibi kaliteli ve haber ağırlıklı yayın kuruluşlarında görev yapan Fatih Sevinç, adresinde yayın yapan sitesinde, Van haberleri başta olmak üzere tüm ülke gündemi hakkındaki haberlerin yayınlanmasını sağlıyor.

Dolayısıyla sitede yayınlanan haberlerin güncel, doğru ve kaliteli bir içeriğe sahip olan haberler olduğu konusunda endişe etmeniz gerekmiyor. Site Van bölgesindeki haberlere ağırlık vermesine rağmen, yapılanması ve hedefleri ile ülke çapında önemli bir haber kuruluşu olmak istediğini gösteriyor.



Sahibi, tasarımı ve dizaynı, habercilik ve yayın anlayışları ile dikkat çeken sitenin çok yakın bir zamanda ülkenin en önde gelen haber kuruluşlarından biri haline geleceğini tahmin etmek çok da zor değil.

Son Güncelleme: 19.07.2018 11:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81