Ucuz tatil, Alanya otelleri

Ucuz tatil, Alanya otelleri

16 Ağustos 2018 Perşembe 16:11
Ucuz tatil, Alanya otelleri

Akdeniz'in yerli ve yabancı turistler tarafından en sevilen bölgelerinden biri de Alanya'dır. Dört mevsim tatile elverişli havası, harika denizi, doğal güzellikleriyle tercih edilmektedir. Yıl boyunca misafirlerini ağırlayan de tatil için bu bölgenin sıklıkla seçilmesine neden olmaktadır. ve dinlence için Alanya'yı tercih ederseniz, aşağıda sıraladığımız 5 yeri görmeden sakın buradan ayrılmayın deriz.

1-)Kızıl Kule - Tersane

Kızılkule Selçuklu döneminde inşa edilmiştir. Yapılışındaki asıl amaç; Alanya Limanı'nı, tersaneyi ve Alanya Kalesi’ni düşmanlar tarafından denizden gelecek saldırılara karşı korumasıdır. Günümüze kadar dimdik ayakta kalmayı başararak gelen kule şehrin simgesi haline de gelmiştir. Tersaneye de kulenin dibindeki surların üzerinde ilerleyerek ulaşabilirsiniz. Kızıl Kule’nin inşasından iki yıl sonra yapılan bu tersane günümüze gelebilen tek Selçuklu tersanesidir. Sizler de Alanya tatilinizde bu kuleyi ve tersaneyi keşfetmeden dönmeyin deriz.

2-)Dim Mağarası

Deniz seviyesinden 230 metre yukarıda bulunan mağara, bölgenin en etkileyici mağaralarından biridir. Dim vadisinin içerisinde bulunan etkileyici mağaradaki sarkıt ve dikit oluşumları harika manzaraları gözler önüne sermektedir. 1998 yılında ziyarete açılan Dim Mağarası, 360 metre uzunluğu, 10-15 m yüksekliğiyle Türkiye’nin 2. en büyük mağarasıdır.  Ortalama sıcaklığı 18 derece olan mağaranın içinde ziyaretçilerin rahatlıkla gezebilmesi ve oluşumları inceleyebilmesi için özel yürüyüş yolları ve ışıklandırma sistemi mevcuttur. Mağaranın üçüncü galerisinde donmuş bir şelaleyi andıran kaya yapısı oldukça etkileyicidir. Son galeride ise bir havuz bulunmaktadır.

3-)Kleopatra Plajı

Damlataş Plajı'nın hemen bittiği yerden başlayan Kleopatra Plajı'nın uzunluğu yaklaşık 2 kilometredir. Adını Antik Mısır'ın son Helenistik kraliçesi Kleopatra'dan alan plajın adı hakkında anlatıla gelen bir efsaneye de mevcuttur. İncecik altın sarısı kumları ve harika denizi ile Mısır kraliçesinin yüzdüğü bu sularda sizlerde mutlaka yüzün, kumlarında uzanarak güneşin tadını çıkarın.

4-) Alanya Arkeoloji Müzesi

Arkeolojik ve etnoğrafik eserlerin sergilendiği müze oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Tunç Çağı, Urartu, Frig ve Lidya dönemine ait eserler ve çevreden o güne kadar toplanan eserlere ve daha nicesine ev sahipliği yapmaya devam etmektedir.

5-) Alanya Kalesi - Teleferik

Şehre hakim bir tepenin üstünde inşa edilmiş olan Alanya Kalesi'nin iki farklı girişi vardır. Kaleye girdikten sonra, kule ve surlara tırmanabilirsiniz. Günümüzde de yaşamın devam ettiği eski mahallede, 11. yy kilisesi olan Süleymaniye Cami'yi, hanı, bedesteni, Aksede Sultan Mescidi ve türbesini, Selçuklu ve Osmanlı dönemi evlerini de görebilirsiniz. Kale ulaşmanın en eğlenceli ve pratik yolu ise teleferik hattını kullanmak. Teleferik hattını kullanırken hem tüm şehir ayaklarınızın altına seriliyor, hem de kaleye çok daha hızlı bir şekilde ulaşıyorsunuz.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81