Mevlüt Tesbihi Modelleri ve Fiyatları

Mevlüt tesbihi modelleri arasında gül kokulu, inci ve hediyelik Yasin tesbih çeşitlerini uygun fiyatlarla furkannesriyat.com.tr adresinden satın alabilirsiniz.

Mevlüt Tesbihi Modelleri ve Fiyatları

Mevlüt tesbihi modelleri arasında gül kokulu, inci ve hediyelik Yasin tesbih çeşitlerini uygun fiyatlarla furkannesriyat.com.tr adresinden satın alabilirsiniz.

06 Temmuz 2018 Cuma 21:09
Mevlüt Tesbihi Modelleri ve Fiyatları

Mevlüt tesbihi

Tesbih belli maddelerin şekil verilmesiyle oluşan ipe dizilerek her iki ucunun da bir noktada birleştirilmesiyle oluşan boncuklara tesbih denir. Tesbihler şekil olarak benzese de sayıları değişmektedir. 33 -99- 500 ve 1000 tane boncuk sayıları olan tesbihler bulunur. Bunlar en çok tercih edilenleri 99 sayılı olanlardır. 99 olmasının sebebi Allahın 99 ismini zikretmekten gelir. 500 ve 1000’lik tesbihler eskiden tekkelerde bulunurdu.

Günümüzde ise bu sayıca büyük olan tesbihler evlere kadar gelmiştir. Tesbihler sadece İslamiyette değil diğer dinlerde de yeri vardır. Örneğin uzak doğu dinlerde 100 tane boncukları olan tesbihler kullanıldığı gibi Avrupa’da da rahip ve rahibelerde 64 taneli tesbihleri kullanılır. Bunlar çarmıha gerilmiş Hz İsa’nın haçıyla dini kıyafetlerin tamamlayıcısıdır.

Mevlüt Tesbihi Modelleri

Tesbihler Allah’ın mübarek isimlerini zikretmek amacıyla yapılmışlardır. Namaz kıldıktan sonra 33’er kez subhanallah, elhamdülillah, allahuekber zikirleri çekilir. Mevlütlerde kuranın tamamlayıcısı olarak da kullanılır. Kuranı dinleyenler tarafından sayıca belirlenmiş zikirler okunur. Tesbihler sayılı oldukları için ne kadar zikir çekildiğinde kolay hesaplanır. Bazı zikirlerde sayı çok önemlidir.

Zikirlerin yanında kuranda geçen sureleri dilek ve isteklerin gerçek olması için okurken de tesbihler kullanılır. Mevlüt tesbihi modelleri bu konuda insanlara kolaylık sağlamaktadır. Ayrıca boş zamanların vazgeçilmezi haline gelmiştir. İnsanlar hem boş zamanlarını değerlendirirler hem de bolca sevap kazanmış olurlar.

Gül Kokulu Tesbih

Tesbih elde çekilirken etrafa yaydığı gül kokusu herkesin hoşuna gitmektedir. Gül yapraklarının sıkıştırılmasıyla elde edilmiştir. Hoş kokusunun yanında insan vücuduna faydasının olduğu uzmanlar tarafından ispatlanmıştır. En büyük özelliği hafızayı güçlendirmesidir. Yapılan araştırmalarda odasında gül kokusu bulunan insanların hafızası daha güçlü olduğunu ve kalıcı olarak bilgilerin belleğe kaydedildiği ispatlamıştır.

Belleği güçlü olan insanların öğrencilik ve iş hayatında ne kadar başarılı oldukları bilinen bir gerçektir. Gül kokusunun bu faydalarından yola çıkarak gül kokulu tesbih imal edilmiştir. Ayrıca insanların çok sevdiği doğal kokulardan birisidir. Tesbihleri kişi kendisi kullanmak amacıyla satın aldıkları gibi mevlütlerde eve gelen misafirlere hediye olarak da tercih edilir.

Mevlüt Tesbihi Modelleri ve Fiyatları

Doğum, cenaze, dini günlerde okutulan mevlütlerde sunulacak olan en güzel hediyelerden birisi de tesbihlerdir. Mevlütlerde tek olarak verilebileceği gibi Yasini şerifler ve diğer hediyeliklerin yanında da kullanılabilir. Model açısından hepsi aynıdır. Sadece beyaz, koyu mavi, açık mavi, pembe gibi renkleri farklıdır. Tesbihi kolay taşımak için şık bir kalp kutusu da bulunur. Şeffaf görünümde olan bu kalıpların üzerine yazılması istenilen yazılarda yazılmaktadır.

Bunun için belirlenen sipariş hattına veya ürün sayfasındaki açıklama bölümüne yazabilirsiniz. Ayrıca soru, öneri ve görüşlerinizi belirtmek için destek hattına ulaşabilirsiniz. Saymakla bitmeyen özelliklerinin yanında fiyatları ise bedava denilecek kadar ucuzdur. Bu fiyata bu tesbihlerin sahibi olduğunuza inanamayacaksınız. Üstelik misafirlere en anlamlı ve kullanışlı hediye olacaktır. Sizde inanılmaz derece ucuz olan bu kadar özel tesbihleri mevlütlerinizde misafirlerinize hediye etmek istiyorsanız furkannesriyat.com.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81