Gransfors Bruks Balta Modelleri

Gransfors Bruks Balta Modelleri

08 Şubat 2018 Perşembe 21:47
Gransfors Bruks Balta Modelleri

Gransfors Bruk, bünyesinde çalışan demircilerin yetenekleriyle Hans Erik Persson’un tasarımlarını harmanlayarak gündelik yaşam için kusursuz işlevselliğe sahip balta çeşitleri geliştirmiştir. Odak noktası her zaman doğal kaynakların gereksiz biçimde israfından kaçınılarak ürünlerin işlevselliğini geliştirmek olmuştur.

Gransfors Bruk tarafından üretilen baltaların tamamı elle dövülür. Üretim prosesi demircilerin yetenklerini tamamen dövme operasyonunda gösterebilecekleri şekilde tasarlanmıştır.

Gransfors Bruks Balta üretiminin 5 temel ilkesinden birincisi "Bir balta, ancak onu döven, taşlayan ve sapını takan ustaların becerileri kadar iyi olabilir".

Ustanın becerisini ve yaptığı baltanın kalitesini garanti eder. Eğer bir balta sahibi olmak istiyorsanız, hangi demircinin baltanızı yaptığını bilmelisiniz. Gränsfors Bruks'tan gelen her balta, yapımcısının baş harfleriyle işaretlenmiştir.

Gransfors Hand Hatchet Balta

Dünya’nın en iyi balta üreticileri arasında olan Gransfors Bruks; marangoz, yarma ve orman baltası kategorilerinde balta üretimi gerçekleştirmektedir. Türkiye ve tüm Dünya’da outdoor ürünlerine ve doğa sporlarına ilgisi olan birçok kişiye en kaliteli balta markasının hangisi olduğunu sorarsanız yüksek ihtimalle sizlere çeşitlerinin olduğunu söyleyebilir. Çünkü yapısı, tasarımı ve kalitesiyle Gransfors Bruks kendini tamamen kanıtlamış bir markadır diyebiliriz. Bu yazımızda da sizlerle Gransfors Hand Hatchet Balta modelini inceleyeceğiz;

Diğer modellerden daha farklı bir tasarıma sahip olan Hand Hatchet, baltanın baş kısmı sapına oranla daha büyüktür, yani sapı balta başına göre daha kısadır. İlk görüşten de anlaşılacağı gibi boyut olarak küçük ancak işlevsellik olarak oldukça kaliteli bir baltadır. Sırt çantasında, belde veya elinizde rahatlıkla taşıyabileceğiniz Hand Hatchet balta deri kılıfı ile birlikte sizlere sunulmaktadır, deri kılıf sayesinde sırt çantanıza veya belinize astığınızda size veya eşyanıza herhangi bir zarar vermez. İzcilik, kamp gibi faaliyetler için kişilerin sıklıkla tercih ettiği bu balta türünün sap boyu 24 cm Amerikan ceviz ağacından oluşturulmuştur. Birçok ürününde olduğu gibi üreticisi bu ürünün de de 20 yıl garanti sunarken 600 gr ağırlığa sahip bu ürünü kullanıcılarıyla buluşturmaktadır.

Gransfors Bruks Balta Nasıl Üretilir?

Çelik, 1200 ° C'lik bir sıcaklıkta ki ısıyla işlemden geçirilir. Parlayan uç kesilir ve örs ve kepçeyle çalışmaya başlanır. Demirci, kare metal parçasından ustaca bir balta başı oluşturur. Daha sonra Gransfors Bruks adı ve kendi baş harfleri ile kabartır, denetleyip soğuması için asar. Kesici kenar dövülüp tavına getirilirken, balta başının alt kısmı tavada fırınlanır. 820 ° C'ye ısıtılarak ve daha sonra soğuk suyla soğutulur.

Baltalar, dövme, tavlama işlemlerinde ortaya çıkan gerilmeleri gidermek için 195 ° C'de bir fırında 60 dakika tutulur. Sertlik için testten geçirilir. Baltaya sap oluşturmakta aşamasından geçer  ve hazırlanan mil, hidrolik pres yardımıyla balta ahşap göz içine sokulur. Balta pastan korumak için yağlanır ve ürün kullanıcıya ulaşana kadar korunur.

Daha detaylı bilgi için : web adresini inceleyerek birçok outdoor ürününü fiyat ve teknik özellikleriyle birlikte inceleyebilirsiniz.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81