Forklift alırken nelere dikkat etmeliyiz?

Forklift alırken nelere dikkat etmeliyiz?

17 Ocak 2018 Çarşamba 22:30
Forklift alırken nelere dikkat etmeliyiz?

bakarken öncelikle çalışma sahanızın tespitini yapmalısınız, kapalı alandamı, açık alandamı, sert zemindemi bozuk zemindemi gibi. Kapalı alanda çalışacaksanız ve alanın havalındırması yeterli değilse Akülü satılık forklift modellerine, açık alansa veya yeterinde havalandırması olan bir yerde çalışacaksanız dizel satılık forklift modellerene, bozuk zeminli sahalarda ise 4x4 arazi tipi satılık forklift modellerine bakmalısınız.

Diğer konu, tonaj kaldırmayı planlanan maksimum yükü tespit etmelisiniz ve tercihini bunun bir üst modeli olanı seçmelisiniz, yani en ağır yükünüz 2 ton ise tercihiniz 3 ton kapasiteli forklift olmalıdır. Lastik seçimi, forklift seçiminde lastik tercihi çok önemlidir, forkliftler de amortisör olmadığından düz zeminlerde dolgu lastik tercih edilmelidir bozuk zeminlerde ise havalı lastik kullanımı daha doğru bir tercih olacaktır, eğer zemin endüstriyel forkliftlerin yürüyemeyeceği kadar bozuk ve gevşekse de büyük tekerleklere sahip olan şantiye forkliftleri tercih edilmelidir.

ler genellikle havalı lastikle pazara sunulurlar, bu lastikleri aynı ebatta dolgu lastiklerle değiştirmeniz mümkündür. Çalışma yoğunluğuna göre seçim, forklift i günlük kaç saat kullanacağınıza göre seçim yapabilirsiniz çok yoğun forklift kullanımı ihiyacınız söz konusuysa alman üretimi forklift modellerini tercih edebilirsiniz. tek vardiya 8 saat çalışıyorsanız. Tercihinizi çin malı bir forkliftten yana kullanabilirsinin ler arasında çin modeller son yıllarda kalitelerini bir hayli yükseltmiş durumdalar iyi bir firmadan garantili bir forklift alabilirsiniz.

Asansör Seçimi, Forkliftlerde asansör seçenekleri 3 metre ile 6 metre arasıdır 6 metreden fazla bir yükseklik ihtiyacınız varsa dar koridor forkliftlerine bakmalısınız. Standart forkliftlerde asansör özelliği yüksekliklerine ve serbest kaldırma özelliklerine göre değişir, Dublex asansörler 2 kademeli 3metre yada 3.30 metre yüksele bilen ve serbest kaldırma özelli olmayan modellerdir, bu modelleride asansör yükseldiği oranda üstünden de çıkma yapar ve tavana değme riski oluşturur, bu konteyner içinde veya kat arasında çalışmanıza engel olacaktır, forklifti konteyner yüklemelerinde veya tavan yüksekliği düşük bir depoda kullanacaksanız triplex bir model seçmelisiniz triplex modellerde 4,5 metre yükselme özelliğiyle beraber serbest kaldırma özelliğide olduğundan forklifttinizin çatalları belli bir mesafeye kadar üstten çıkma yapmayacaktır. Böylelikle konteyner içinde tavana değme riski olmadan çalışabilirsiniz, triplex asansörlerin tam ortasında yarım bir piston vardır bu serbest kaldırma özelliği veren pistondur, bu pistonun dez avantajı kullanıcının görüşünü engellemesidir.

Çatal uzunluğu, forklift çatallarında 1070mm, 1220mm gibi birkaç değişik standart vardır, bu standartların ideali 1220mm olandır tabi kendi işinize uygun çatal uzunluğunu kendiniz seçmelisiniz 1500mm,1700mm, gibi alternatifleri değerlendirebilirsiniz veya 1220mm lik bir standart tercih edip 1900mm lik çatal uzatma aparatı(çatal kılıfı) kullana bilirsiniz, böylelikle ihtiyaca göre kısa ihityaca göre uzununu kullanabilirsiniz. Çatal kaydırma(side shift), forklift kaydırma özelliği son dönemde hemen hemen bütün forklift modellerinde standart hale gelmiştir, bu özellik kullanımda manevra yaparken büyük avantaj sağlar, malzemeyi hafif kaydırarak manevra yapmak zorunda kalmadan mükenmel istifleme elde edebilirsiniz.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81