Evaporatif soğutucuların faydaları nelerdir?

Evaporatif soğutucuların faydaları nelerdir?

14 Mayıs 2018 Pazartesi 20:24
Evaporatif soğutucuların faydaları nelerdir?

-Üst düzey enerji etkinlik:

Evaporatif soğutucuların kullanılması elektriğe çok para harcamadan ortamınızı serinletmenin son derece maliyet etkin bir çözümüdür. Çöl veya bataklık soğutucuları da denilen evaporatif soğutucular klasik klimalara göre yüzde 50’nin üzerinde daha az maliyet oluşturmaktadırlar. Bu faturaların yarı yarıya azalması anlamına gelmektedir.

-Sıfır emisyon

Diğer geleneksel soğutma sistemlerine göre evaporatif soğutucular soğutucu gaz veya kompresör kullanmazlar. Böylelikle, hiçbir zehirli gazı havaya yaymadıkları gibi emisyon da üretmezler. Doğayla dost bir mekanizmaları mevcuttur. Birçok soğutucu gaz atmosferdeki ozon tabakasını inceltmekte ve dolayısıyla küresel ısınmaya yol açmaktadır.

-Hava kirliliğini önlemesi

Soğutucuda bulunan filtre içeriye giren havayı ilk önce koku yapan parçacıklardan ve kirden arındırmaktadır. Böylelikle iç mekanın havasının kalitesi önemli bir oranda artmaktadır. Çevre dostu olmasının yanı sıra, evaporatif soğutucu hava kirliliğine karşı da etkin bir çözüm sunmaktadır.

-Basit ve maliyetsiz kurulum

Geleneksel klimaların aksine evaporatif soğutucuların kurulması oldukça kolaydır. Hareketli soğutucuları sadece soğutmak istediğiniz yere çekmeniz yeterlidir. Belirli bir zaman geçtikten sonra su tankını, motoru ve filtre parçalarını temizlemeniz önerilir. Bunları da ürünlerin ve mekanizmanın basitliği sayesinde kolaylıkla kendi başınıza yapabilirsiniz.

-Nemlendirme

cihazları soğutulan kapalı alandaki nem seviyesini artırmaktadır. Dolayısıyla, kuru bir iklimde yaşıyorsanız soğutucunuz oldukça işinize yarayacaktır. Geleneksel AC klimaları evaporatif soğutucuların aksine ortamdaki nemi alıp dışarı bırakırlar. Ortamdaki nemin azalması nefes almada problemlere yol açabilmektedir. Ayrıca, bu nemsizlik ciltte de kurumalara ve çatlamalara neden olabilmektedir.

Bu özellikleri ve faydaları ile evaporatif soğutucuların tüketiciler arasındaki popülerlikleri gittikçe artmaktadır.

Daha fazla bilgi için lütfen ziyaret ediniz Springday Soğutma Sistemleri http://springday.com.tr

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81