En İyi Kepek Şampuanı Nasıl Seçilir?

En İyi Kepek Şampuanı Nasıl Seçilir?

11 Ocak 2018 Perşembe 22:53
En İyi Kepek Şampuanı Nasıl Seçilir?

Saçlarda kepek oluşumunun birçok nedeni vardır. Kuru cilt, saç ürünlerine duyarlılık ve maya benzeri bir mantarın sebep olduğu seboreik dermatit en sık rastlanan suçludur. Saçınızda en iyi sonucu veren formüle sahip sizin için en iyisidir, fakat bunu bulmak için birkaç farklı ürünü denemeniz gerekebilir. Her saç tipi ve metabolizma farklılıklarına göre kepek şampuanları da farklılaşabiliyor.

Kepeklenmelerin yarısı, seboreik dermatitin, mayanın aşırı büyümesi ile bağlantılı egzama biçiminin bir sonucudur. Diğer yarısı sedef hastalığından kaynaklanır, burada cilt hücrelerinin fazla üretimi aşırı kaşıntılı, yara izleri oluşturur. Neyse ki, günümüzde her saç tipi ve her kepek sorunu için ideal ürünler mevcut.

Kepe Şampuanı Satın Alırken Neye Dikkat Etmeliyim?

Çoğu kepek şampuanı içeriğindeki etken madde selenyum sülfattır; bu, seboreik dermatite neden olan mayayı temizlemeye yardımcı olan bir kimyasaldır. Bir hafta boyunca her gün kullanmak sorunu çözmelidir. Bununla birlikte, dermatite neden olabilen deterjan sodyum lauril sülfatın yanı sıra, alerjik reaksiyonu tetikleyebilen metilizotiazolinon koruyucu da ihtiva eden ürünler tercih edilmemelidir.

https://www.recete.com/kepek-sampuani/ web sitesinde inceleyebileceğiniz ve değerlendirebileceğiniz kepek şampuanı çeşitlerine göz atmanızı öneririz. Online alışveriş yapabileceğiniz web sitesinde; Bioderma, Bioxin, Clear, Moos, Sebamed, Vichy, Klorane gibi kepek önleyici özelliklerini kanıtlamış üst seviye şampuanlar ve saç temizleme ürünleri bulunuyor. Yağlı, normal, kuru ve karma saç tipinize ve şikâyet yoğunluğunuza göre ideal tercihler yapabilirsiniz.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81