Elektrik Tedarik Firmaları – AFA Enerji

Elektrik Tedarik Firmaları – AFA Enerji

12 Ağustos 2018 Pazar 11:01
Elektrik Tedarik Firmaları – AFA Enerji

Elektrik piyasasındaki özelleştirmeyle birlikte elektrik dağıtım ve satışı farklı firmalarca yapılmaya başlanmıştır. EPDK’ dan lisans alan birçok tedarikçi firma ikili anlaşmalarla son kullanıcılara indirimli elektrik satışı yapmaktadır. Ancak elektrik tüketicileri çoğu kez dağıtım firmasıyla tedarikçi firma arasındaki farkı karıştırıyor. Elektrik dağıtım şirketleri alt yapı, dağıtım hatları kurulumu, bakım ve onarım çalışmalarını yapar. ise abonelik başvurusu, iptali, sözleşme imzalanması, fatura düzenlenmesi, fatura itirazı ve tahsilat işlemlerini yürütür. 2015 yılında yürürlüğe giren EPDK yönetmeliğine göre serbest tüketiciler ucuz elektrik kullanma hakkına sahip olmuştur. Serbest tüketiciler tedarikçi firmalarını değiştirebilir ve kendileri için en uygun fiyat teklifini veren tedarikçi firmayı seçebilir. Serbest tüketici limiti ise her yıl yenilenmektedir.

2018 yılı için kullanım miktarı 2000 kwh dır. Yani aylık 69 TL ve üzeri fatura ödeyen herkes serbest tüketici olabilir ve ucuz elektrik kullanabilir. abonelerine özel çözümler sunarak indirimli ve ucuz elektrik kullanma imkânı sağlamaktadır. Tedarik firmaları ayrıca özel indirim, zamdan etkilenmeyen tarifeler, sabit oranlı indirimli tarifeler gibi farklı seçenekler de sunmaktadır. Serbest tüketiciler farklı firmaların sunduğu farklı avantajlı tarifleri inceler, karşılaştırır ve firma tercihini yapar. Ancak piyasada birçok tedarikçi firma bulunması ve hepsinin farklı avantajlar sunması tüketicinin tercih yapmasını zorlaştırmaktadır. Bu noktada elektrik danışmanlığı firmalarından destek alınabilir. AFA Enerji olarak mesken ve işyeri serbest tüketicilerine danışmanlık hizmeti veriyoruz ve en uygun şartlarda elektrik kullanmalarını sağlıyoruz.

Tedarikçi firma tercihinizi yaptıktan sonra firmanızla yapmanız gerekiyor. Başvurunuzu internet üzerinden yapabilirsiniz. Sözleşme metni size e-posta adresinizden gönderilir. Size sözleşmeyi imzalamak kalır. Ayrıca T.C Kimlik numaranızı, adresinizi ve bir fatura örneğini de göndermeniz istenir. Diğer işlemler tedarikçi firma tarafından tamamlanır. Tedarikçi firma değişiminde hiçbir ek ücret talep edilmez, elektriğiniz kesilmez ve sayaç değiştirmeniz gerekmez. Aynı sarfiyata daha az ücret ödeyerek elektrik giderlerinden büyük oranda tasarruf etmeye başlarsınız. Elektrik tedarik firmaları ve size sağlayacağı avantajlarla ilgili her türlü danışmanlık hizmetini de AFA Enerji firmamızdan alabilirsiniz. Ayrıca sözleşme süreçlerinde de danışmanlarımız size destek olmaktadır.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81