Çevre Mühendisliği ve Radyasyon

Çevre Mühendisliği ve Radyasyon

14 Nisan 2018 Cumartesi 12:01
Çevre Mühendisliği ve Radyasyon

Kurucu yazarlarımızdan Sevgili Hurşit Altun’un Çevre Mühendisliğini anlatan yazısı sitemize ayrı bir soluk getirmekle kalmamış; farkındalık yaratan ve bölüm özelinde sitemizin temel vizyonunda belirttiğimiz üzere bilinmeyenlere ve duyulmayanlara ışık tutan, bölümün yeni mezunlarına ve müstakbel mezunlarına kariyer planlaması noktasında çok yararlı olduğu kanaatindeyim. Yüksek Mühendis olan sevgili Altun, sektörel tecrübesinin yanı sıra Çevre Mühendisliğinin gündelik yaşantımızı kolaylaştıran bir çok meseleyi de şahsına münhasır anlatımı ile dile getirmiştir. Yazarımız Altun’a göre , mühendislik alanında çığır açacak bir sektör haline gelmekte olup ÇED Raporu hazırlanması, içme suyu veya atık su arıtma tesislerinin projelendirilmesi, Katı Atık Depolama Sahalarının Yapımı gibi iş sahalarında iş imkanı bulabileceği gibi Su getirme projelerinde, su iletim, dağıtım ve doğal düzeni koruma projelerinde de kariyer planlaması yapılabilir.

Bir diğer Kurucu üyemiz Sevgili Ahmet Cemal Kurtulmuş ise Radyasyonun bilinenin aksine çok da tehlikeli olmadığını hatta hayatımızı kolaylaştırdığını ifade etmiştir. Ege Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünü tamamlayan Sevgili Cemal yine aynı üniversitenin aynı bölümünde yüksek lisans eğitimine devam etmektedir. Kalemi kadar teknik bilgi ve deneyimi de güçlü olan kurucu üyemiz, un elektrik ve manyetik dalgaların birleşiminden oluştuğunu ve radyasyonu bir çeşit deniz dalgasına benzeterek sade ve anlaşılır bir dille kaleme almıştır. Sevgili Kurtulmuş’a göre telefon, radyo ve televizyon gibi temel eşyalardan tutun da mikrodalga fırınlar, solaryum ve X-ray kapılarına kadar radyasyon hayatımızın hemen hemen her anında yer almaktadır. Yazarımıza göre bazı dalga boyları gündelik yaşantımıza büyük kolaylıklar sağlarken yüksek dalga boylarına maruz kalmak da bir o kadar tehlikeli sonuçlar doğurabilir.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81