Aydınlatma Armatürü Seçiminde Dikkat edilmesi Gerekenler

Aydınlatma Armatürü Seçiminde Dikkat edilmesi Gerekenler

07 Eylül 2018 Cuma 23:30
Aydınlatma Armatürü Seçiminde Dikkat edilmesi Gerekenler

Aydınlatma Armatürü Seçiminde Dikkat edilmesi Gerekenler  

Hepimizin bildiği gibi günümüzde aydınlatma armatürü seçimi birçok kişi tarafından merak edilen konulardan birisi olarak gözler önüne gelmekte. Bu bağlamda konusunda seçim yaparken dikkat edilmesi gereken noktaları sizler için bir araya getirmeye çalışacağız.

Hepimizin bildiği gibi aydınlatma armatürleri enerji tüketmektedir. Bu noktada aydınlatma ürünü seçiminizde başlangıçta dikkat edilmesi gereken önemli noktalardan birisinin enerji sarfiyatı olduğunu açıkça ifade edebilmemiz mümkündür. Günümüzde aydınlatma armatürleri yüksek tavanlı üretim alanları, alçak tavanlı üretim alanları, otopark alanları, mağazalar, marketler, ofisler, çevre ve sokak aydınlatma olmak üzere birçok alanda tercih edilmektedir. Kullanılan alana değişiklik gösteren ürünler konusunda son dönemde en çok tercih edilen armatür modeli ise dir.

Armatür seçimi yaparken enerji sarfiyatına ek olarak; armatürün kullanılacağı alana da dikkat etmek son derece önemli bir olgudur. Örneğin, ofis armatürü seçiminiz de kamaşma kontrolünün iyi yapılıp yapılmadığı, armatürlerin optik tasarımı gibi birçok faktöre dikkat etmek oldukça önemli olmaktadır. Özellikle ofis ve ev aydınlatma teknolojilerinde son dönemde yaşanan gelişmeler ile birlikte E-Kontrol ve Stand-alone gibi tasarrufu kolaylaştıran çözümler kullanmak, doğru tercih yapmanıza aracılık edecek unsurlardan biridir.

Endüstriyel alanda kullanılacak olan armatür seçiminde ise, ortamlarda meydana gelebilecek toz, nem, rutubet, gibi etmenlere dikkat etmek son derece önemli olan hususlardan birisi olarak gözler önüne gelmektedir. Optik ve açısal tasarımların kullanım yeri ve amacına uygun bir şekilde tasarlanması, endüstriyel ortamlarda başarılı bir aydınlatma sağlamanıza aracılık edecektir.

Yazımızın başında da belirtmiş olduğumuz gibi aydınlatma armatür ürünleri limanlardan okullara kadar birçok alanda kullanılmaya devam edilmektedir. Gelecek günlerde ki yazılarımızda aydınlatma ürünleri ile ilgili güncel bilgileri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81