Asfalt Boyası Nedir?

Asfalt Boyası Nedir?

08 Temmuz 2018 Pazar 21:42
Asfalt Boyası Nedir?

Asfalt boyası, renkli ve desenli asfaltlarda kullanılan özel bir boyadır. Özel içeriği sayesinde asfaltları renklendirmede ve asfaltların dayanıklılık kazanmasında kullanılır. Renkli ve desenli asfaltalar özellikle son yıllarda oldukça popüler haline gelmiştir. Yaya kaldırımı, yürüyüş yolları, park alanları, meydanlar ve spor alanları gibi pek çok yerde kullanılmaya başlanmıştır. Bu kadar çok alanda kullanılan renkli ve desenli asfalt uygulamasındaki en önemli parçalardan biriye asfalt boyasıdır.

Asfalt Boyası Neden Bu Kadar Önemlidir?

Renkli ve desenli asfaltların en belirgin özellikleri oldukça dekoratif olmalarıdır. Bu estetik görünüm sahip oldukları renkten ve desenlerden kaynaklanır. Asfalt boyası, bu asfaltların renklenmesini sağlayan özel bir boyadır ve bu yüzden oldukça önemlidir. Ayrıca içeriği gereği asfaltı dayanıklı bir hale getirmektedir. Asfalt boyası uygulanan zeminler çok daha uzun yıllar bozulmadan kalmaktadırlar. Çünkü asfalt boyası zemini güçlendirir, zeminin deforme olmasını engeller ve zemin aşınmasının önüne geçer. Bu nedenle önemi büyüktür. uygulamasında pek çok aşlama olsa da bunlardan en önemlisi asfalt boya uygulaması sayılabilir.

Asfalt Boyasının Özellikleri

 Asfalt boyası her şeyden evvel esnek bir kullanım alanı sunar. Bu sayede asfalt sıcaklık farklarından etkilenmez. Ayrıca asfalt boyası demek dayanıklılık demektir. Kolay kolay asfalttan çıkmaz. Kendisi dayanıklı olduğu kadar asfaltı da dayanıklı bir hale getirir. Bu da asfaltın uzun yıllar boyunca deforme olmadan kullanılabilmesi demektir. Asfaltın güzel görünmesindeki rolü büyüktür. Asfalta renk vererek, asfaltın dekoratif açıdan güzel görünmesini sağlar. Aynı zamanda renkli olan asfaltlar dikkat çektiklerinden dolayı güvenli bir alan haline gelirler. Asfalt boyası oldukça hızlı ve kolay uygulanmaktadır. Çok hızlı kurur ve yol yaklaşık olarak bir saat içinde yayalara, 24 saat içinde de araçlara açılır. Bu özellik, şehir trafiği için oldukça önemli bir özelliktir. Asfalt boyası insan sağlığına zararlı maddeler içermez. Gün içerisinde bir şekilde zeminle temas halinde olunabileceği düşünülürse bu oldukça önemlidir. Asfalt boyasının genel özelliklerine bakıldığında, bu özel boyanın çok kullanışlı olduğu ve renkli asfalt uygulamasına ne kadar fayda sağladığı ortadadır.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81