Antalya hava durumu

Antalya hava durumu

09 Ocak 2018 Salı 21:06
Antalya hava durumu

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz hafta Meteroloji Genel Müdürlüğü, Antalya için şiddetli sağanak yağışı uyarısında bulunmuştu. Bu hafta genelinde ise Antalya’da havanın parçalı ve çok bulutlu olması bekleniyor. Hava sıcaklıklarının 19 dereceye kadar yükseleceği yönünde tahminleri yapıldığı Antalya’nın 5 günlük raporuna ait detaylar haberimizde...

Fırtına ve sağanak yağış etkisini yitirdi

5 Ocak Cuma ve 9 Ocak Salıh tarihleri arasında Meteoroloji’nin hakkında alarm uyarısı yaptığı Antalya’da şiddetli sağanak yağış etkili olmuştu. Özellikle akşam saatlerinde Finike ve Kaş ilçelerinde etkisini gösteren sağanak, korkulanın aksine sel ve baskınlara yol açmadan etkisini yitirdi. Metrekareye 20 ila 50 kilogram arasında yağmurun düştüğü Antalya’da faciadan dönüldü.

Meteroloji Genel Müdürlüğü’nün önümüzdeki 5 gün için hazırladığı raporuna göre ise şehir genelinde hava nihayet duruluyor. Zaman zaman çok bulutlu havanın yağışlı havaya dönüşmesi bekleniyor olsa da, meteoroloji uzmanları şehir genelinde en düşük sıcaklık değerinin 9 olacağını tahminleri arasına eklediler. Buna göre rüzgarın hızı da saatte 7 ila 25 kilometre arasında değişecek.

Antalya’ya kar ne zaman yağacak?

Şuan için kısa ve uzun vadeli Antalya hava durumu raporlarında kar yağışının ne zaman başlayacağına dair bir öngörü bulunmuyor. Geçtiğimiz senelerde Aralık ayı itibariyle Antalya’nın yüksek kesimlerine kar yağdığı biliniyor, ancak 2018 yılında “Antalya’ya ne zaman kar yağacak?” sorusunun cevabını vermek için henüz çok erken.

Antalya için gün gün hava durumu raporu

Havadurumux.net adresinden derlenen verilere göre Antalya’da önümüzdeki 5 gün boyunca etkili olacak hava durumu şu şekilde:

10 Ocak: Parçalı bulutlu havanın hakim olacağı Çarşamba günü zaman zaman güneşin etkisini kuvvetli bir şekilde göstermesi bekleniyor. Sıcaklıklar ise 11 ila 19 derece arasında değişecek.

11 Ocak: Antalyalılar Perşembe sabahı haftanın en rüzgarlı günlerinden birine uyanacak. Rüzgarın 20 km/s hızla eseceği 11 Ocak tarihinde kuvvetli sağanak yağış etkisini gösterecek.

12 Ocak: Yağmurlu havanın etkili olacağı haftanın son günü en düşük sıcaklık 13 derece olacak. En yüksek sıcaklığın ise 18 derece olması bekleniyor.

13 Ocak: Cuma günü etkisini gösteren yağmurlu hava, hafta sonu da geçerli olacak. Sıcaklıkların 12-16 derece arasında gidip gelmesi bekleniyor.

14 Ocak: Sıcaklıklar 9 dereceye kadar düşecek, hava ise bulutlu olacak. En yüksek sıcaklığın 18 derece olacağı da tahminler arasında.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81