4 Eksen CNC Torna – Schnitzer Makine

4 Eksen CNC Torna – Schnitzer Makine

13 Haziran 2019 Perşembe 19:42
4 Eksen CNC Torna – Schnitzer Makine

Şekillendirilecek malzemelerin kendi ekseni etrafında dönmesi ve bu esnada bir kesici takımın parça yüzeyinden talaş kaldırması işlemine tornalama denilir. Tornalama işlemi metal, polimer ve ahşap gibi bir çok değişik malzemeye uygulanarak tasarımda belirlenen ölçülere uygun imalat yapılabilir. Yapılan imalatların hassasiyeti ve yapısı kullanılan torna tezgahının kapasitesi ile ilgilidir.

Torna tezgahının boyutları, çalışma koşulları ve kontrol sistemi yapılacak imalatı belirleyen ana unsurlardır. Geçmişte manuel olarak operatörün el ile kontrol ettiği tezgahlar günümüzde bilgisayar kontrollü olarak kullanılmaktadır. Bilgisayar kontrollü tezgahlar ingilizce “Computer Numeric Contol” kısalatması CNC olarak adlandırılmaktadır. CNC tezgahlar kontrol ettikleri eksen hareketinin sayısına göre de 4 Eksen CNC Torna gibi isimlerle adlandırılmaktadır.

Bilgisayar kontrollü CNC torna tezgahlarının kullanımı ile hem elle kontrollü tezgahlarda imalatı mümkün olmayan karmaşık parçaların imalatı mümkündür hemde bu parçaları yüksek hassasiyet ile elde etmek mümkündür. 4 Eksen CNC Torn  kullanımı ile karmaşık yapı ve hassasiyetin yanında yüksek hızda parça üretimide sağlanmaktadır.

4 Eksen Hızlı CNC Torna

Bilgisayar kontrollü CNC torna tezgahlarının kullanımı ile hem elle kontrollü tezgahlarda imalatı mümkün olmayan karmaşık parçaların imalatı mümkündür hemde bu parçaları yüksek hassasiyet ile elde etmek mümkündür. 4 Eksen CNC Torna  kullanımı ile karmaşık yapı ve hassasiyetin yanında yüksek hızda parça üretimide sağlanmaktadır. Servo motorlar kullanılarak sağlanan eksen hareketleri dakikada 70 m gibi işleme hızına ulaşabilmektedir.

CNC torna tezgahının yüksek hızda çalışması esnasında ortaya çıkan ısı hava soğutma sistemi ile soğutulur ve bu sayede tezgah ve servo motorları ısınmadan çalışmasına aralıksız devam edebilir. Bu nedenle tezgahların uygun koşullarda çalışmasını sağlayacak soğutma sistemi gibi ilave sistemlere ihtiyaç vardır.

4 Eksen Torna Ayak Makinesi

Ahşap tornalama işlemiyle farklı yapılardaki ahşap ürünler elde edilebilir. Üretilecek parçaların istenilen boyutlara getirilebilmesi için tezgah üzerine sabitlenmesi önemlidir. Tezgahta sabitlenen parçalara burgu desen, fitil içi boşaltma gibi ahşap işleme işlemleri yapılarak ürün elde edilir. 4 Eksen CNC Torna ile yapılan işlemler tüm bu ahşap işleme işlemleri için uygun ve hızlı bir yöntemdir.

Masa Ve Sandalye Torna Makinesi

Ahşap işleme ile elde edilen ürünlerin kullanım amacı birbirinden farklı olabilir ancak ahşap işleme ile elde edilen ürünlerin büyük bir çoğunluğu mobilya sanayisine hizmet etmek için yapılmaktadır. Ahşap mobilyaların hızlı ve istenilen ölçülerde yapılabilmesi için 4 Eksen CNC Torna  gibi bilgisayar kontrollü makinalar yaygınlıkla kullanılmaktadır. Bu makinalar ile yapılan işlemler ile masa, sandalye veya diğer mobilya çeşitleri gibi ürünlerin parçalrını üretmek mümkündür.

Üretilecek ürün sayısının çok fazla olması durumunda akşap işleme makinası doğrudan o ürüne yönelik tasarlanabilir. Örneğin sandalye üretimi gibi çok sayıda üretim yapılan alanlarda doğrudan masa veya sandalye üertmek için tasarlanmış masa ve sandalye torna makineleri mevcuttur.

4 Eksen CNC Torna Tezgah

Bilgisayarların kullanımı her alanda olduğu gibi ahşap işlemi alalnında hem üretim hızının artmasına hem de üretilen ürünlerin tasarımda belirlenen ölçütlere uygun olmasına imkan vermiştir. 4 Eksen CNC Torna  tezgahı ile torna üzerindeki tüm eksen hareketleri yüksek hassasiyet ile bilgisayar tarafından kontrol edilir.

Tezgah üzerinde eksenleri hareket ettirecek servo motorlara gerekli konutları veren bir kontrol ünitesi bulunmaktadır. Kontrol ünitesine imalattan önce girilen veriler ile motorlara parça imalatı boyunca gerekli komutlar iletilir. Bu komutların aynı parça için bir defa girilmesi yeterlidir. Tekrar eden parçalrda aynı komut baştan başlatılarak imalat kısa sürede tamamlanır.

https://schnitzer.com.tr/

Schnitzer CNC Torna Makina San. ve Tic. Ltd. Şti.

Telefon: +90 532 288 44 16

            English: +90 532 233 56 16
            Arabic: +90 532 220 42 16

[email protected]

Son Güncelleme: 18.06.2019 13:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81