Zekeriya Birkan

Zekeriya Birkan

11 Eylül 2017 Pazartesi 20:42
Zekeriya Birkan

1967 doğumlu olan AK Parti Bursa Milletvekili olarak görevini sürdürmektedir. Eğitim hayatı, mesleki hayatı, siyasi çalışmaları ve sivil toplum çalışmaları ile adını duyduğumuz Zekeriya Birkan’ın hayatını sizler için derledik.



Zekeriya Birkan Kimdir?

Evli olmak üzere 2 çocuğu ve Muhammed Emin Birkan'ın babası olan 1967 tarihinde Trabzon’un Çaykara ilçesinde dünyaya gelmiştir. Anayasa Komisyonu Üyesi ve Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu Üyesi olan Birkan,eğitim hayatını Avukatlık mesleğine uygun olarak tamamlamış ve üniversite yıllarından itibaren siyasi çalışmalar içerisinde yer almıştır. Adım adım yürüttüğü siyasi çalışmalarının yanı sıra birçok dernek ve teşkilatın kurucu üyeliğini üstlendi.



Eğitim Hayatı

Trabzon’un Çaykara ilçesinde doğan Zekeriya Birkan ilkokul hayatını Of’a bağlı olan Eskipazar’da tamamladı. Ankara Keçiören Lisesi’nde lise eğitimi tamamlayan Zekeriya Birkan 1987 yılında Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmetler Akademisi’nden 2 yıllık öğrenimi ardından mezun oldu. 1992 yılında ise İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi eğitimini tamamladı.



Meslek Hayatı

2004 ve 2009 yılları arası Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini sürdüren Birkan, aynı dönemde Hukuk Danışmanlığı görevini de devam ettirdi. Aynı dönemde Bursaspor Denetim Kurulu Üyeliği görevinde yer aldı. 2012 yılında Bursa Barosu Başkanlığı yapan Zekeriya Birkan bununla beraber Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Hukuk Danışmanlığını da yaptı. 1992 yılında başlayan Avukatlık meslek hayatı Bursa Barosu’na bağlı olarak halen devam etmektedir. 28 Şubat sürecinde hukuksuzluğa karşı başlatılan mücadelede aktif bir biçimde avukatlık mesleği ile yer aldı.




MÜSİAD ve Mazlum-Der kuruluşlarında üyeliği bulunan Zekeriya Birkan aynı zamanda İlim Yayma Cemiyeti’nin Bursa Yönetim Kurulu üyesidir. Memleketi olan Trabzon’un Trabzonlular Kültür ve Dayanışma Derneği’nin başkanlığı da yine Zekeriya Birkan tarafından yürütülmektedir. Bir başka Kurucu Başkanlık görevini üstlenmiş ve HU-DER (Hukuki Araştırma Derneği) Bursa Temsilciliği’ni açmıştır. Bu temsilcilikte Başkanlık ile beraber Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeliği ve Şube Başkanlığı görevini de üstlenmiştir.



BURGEV (Bursa Gençlik ve Eğitim Vakfı) Kurucu Üyeliği unvanına sahip olan Zekeriya Birkan aynı zamanda Vakıf Başkan Yardımcısı’dır. 1992 yılından itibaren Bursa Barosu’na bağlı bir avukat olan Zekeriya Birkan,2012 yılında yapılan Genel Kurul Toplantısı ile Baro Başkanı seçilmiştir. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na Hukuk Danışmanlığı yaptığı dönemde LAHEY (Uluslararası Tahkim Davaları) temsilcisi olmuştur. Serbest Avukatlık görevine devam eden Zekeri Birkan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Hukuk Danışmanlığı görevine halen devam etmektedir.



Siyaset Hayatı

Üniversite yıllarında siyaset ile tanışan Zekeriya Birkan Milli Gençlik Vakfı’nda görev aldı. Ardından Refah Partisi’nde İl ve İlçe Yönetiminde aktif görev aldı. 1998 yılında Fazilet Partisi ile birlikte çalışmalarına yeni bir boyut kazandırdı ve Bursa’nın Nilüfer İlçe Teşkilatında Kurucu İlçe Başkanı görevini üstlendi. Bu görevini 5 yıl süre ile devam ettirdi. 1999 Yılında Bursa’nın Nilüfer ilçesinde Belediye Başkan adayı oldu. 2003 yılında AK Parti İl ve İlçe Delegesi olarak görev alan Zekeriya Birkan daha sonrasında İl Demokrasi ve Hakem Kurulu Başkanlığı görevlerinde yer aldı. İmzası bulunan kanun teklifleri arasında Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi bulunmaktadır.



Bunun yanı sıra Ankara’da Kazan İlçesinin isminin Kahraman kazan Olarak Değiştirilmesine,  Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nde de imzası bulunan Zekeriya Birkan bunlarla beraber 2016 yılında 5 adet 2015 yılında 1 adet teklife imza attı. Sahibi olduğu Soru Önergesi ve Gensoru Önergesi bulunmayan Zekeriya Birkan Kırıkkale Milletvekilleri adına yapılan Meclis Araştırması Önergesinde imza sahibidir.

Son Güncelleme: 12.09.2017 20:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81